Antena 3 CNN International News Kim Jong-un merge în Rusia să negocieze cu Vladimir Putin livrarea de arme pentru războiul din Ucraina

Kim Jong-un merge în Rusia să negocieze cu Vladimir Putin livrarea de arme pentru războiul din Ucraina

Liderul nord-coreean Kim Jong-un urmează să călătorească în Rusia pentru a se întâlni cu președintele Vladimir Putin și pentru a discuta cu acesta posibilitatea de a furniza arme Kremlinului pentru războiul din Ucraina.

de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Sep 2023   •   08:53

Informațiile provin din surse americane și indică faptul că această călătorie excepțională a lui Kim Jong-un va avea loc în luna septembrie, anul curent.

Un oficial din SUA, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că este posibil ca întâlnirea celor doi șefi de stat să aibă loc în orașul rusesc Vladivostok, având în vedere apropierea sa de Coreea de Nord.

Pretextul ar fi furnizat de evenimentul numit Forumul Economic Estic, care este programat să se desfășoare între 10 și 13 septembrie.

Liderul nord-coreean, care rareori părăsește rareori capitala Phenian, ar plănui să călătorească în Rusia cu un tren blindat, potrivit informațiilor publicate de cotidianul The New York Times.

Citește și: Kim Jong-un i-a arătat lui Serghei Șoigu rachetele nucleare din Coreea de Nord și o dronă de război care pare "clonată" după modelul american RQ-4 Global Hawk

Kim și Putin, care s-au întâlnit pentru prima dată în 2019, caută să-și intensifice cooperarea militară și economică pentru a contracara izolarea lor internațională tot mai mare, pe seama invaziei ruse în Ucraina și a programelor nucleare și balistice ale Coreei de Nord.

Liderul de la Kremlin vrea să obțină obuze de artilerie și rachete anti-tanc nord-coreene, în timp ce Kim speră că Rusia va oferi tehnologie pentru sateliți și submarine cu propulsie nucleară, a relatat The New York Times.

El caută, de asemenea, ajutor alimentar pentru țara sa, pe fondul rapoartelor privind lipsa cronică de alimente și ratele ridicate de malnutriție în rândul copiilor nord-coreeni sub cinci ani.

Relativ recent, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a fost la Phenian, unde a vizitat o expoziție militară cu cele mai noi și mai avansate sisteme de armament, inclusiv rachete balistice și drone de spionaj.

SUA, Marea Britanie, Coreea de Sud și Japonia au avertizat că orice tranzacție cu armament între Coreea de Nord și Rusia ar încălca rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Rusia Vladivostok arme Ucraina
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close