Antena 3 CNN Externe Kim Jong-un i-a arătat lui Serghei Șoigu rachetele nucleare din Coreea de Nord și o dronă de război care pare "clonată" după modelul american RQ-4 Global Hawk

Kim Jong-un i-a arătat lui Serghei Șoigu rachetele nucleare din Coreea de Nord și o dronă de război care pare "clonată" după modelul american RQ-4 Global Hawk

Liderul nord-coreean Kim Jong-un l-a invitat pe ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, la o expoziție militară cu cele mai noi arme de distrugere în masă ale Phenianului.

Kim Jong-un i-a arătat lui Serghei Șoigu rachetele nucleare din Coreea de Nord și o dronă de război care pare "clonată" după modelul american RQ-4 Global Hawk
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Iul 2023   •   13:53

La expoziție a fost invitată și delegația de oficiali din China care se află în Coreea de Nord în același timp cu ministrul rus, pentru festivitățile ocazionate de cea de-a 70-a aniversare a armistițiului care a marcat sfârșitul conflictului armat din peninsula coreeană.

Printre armele care le-au fost arătate oaspeților străini se numără racheta balistică intercontinentală Hwasong, notează presa internațională.

Testată cu succes în luna aprilie, această rachetă ar utiliza propulsoare cu combustibil solid, ceea ce o face mai rapidă la lansare decât cele propulsate de motoare cu combustibil lichid, relatează BBC.

De asemenea, la expoziție au fost prezentate două noi modele de drone, dintre care una (foto galerie) care seamănă cu vehicul de atac fără pilot RQ-4 Global Hawk folosit de forțele aeriene ale SUA (foto următoare).

Citește și: Imagini în premieră cu ministrul rus Serghei Șoigu în Coreea de Nord

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vizita lui Serghei Șoigu are în Coreea de Nord loc pe fondul acuzațiilor făcute de Kiev și de aliații săi, acuzații potrivit cărora Phenianul furnizează Moscovei arme pentru războiul din Ucraina.

Atât Coreea de Nord, cât și Moscova neagă aceste acuzații.

Agenția de știri nord-coreeană KCNA a relatat că discuțiile dintre Kim Jong-un și Serghei Șoigu au fost pe teme "de interes reciproc" în domeniul apărării naționale și au vizat și mediul internațional de securitate.

Vizita delegațiilor rusă și chineză urmeză să se încheie joi cu o amplă paradă militară de "Ziua Victoriei", așa cum este numit în Coreea de Nord.

Coreea de Nord și Coreea de Sud sunt în mod formal încă în stare de război, deoarece luptele s-au încheiat printr-un armistițiu, și nu printr-un acord de pace.

Kim Jong-un a primit scrisori de la Vladimir Putin și Xi Jinping

Vizita delegațiilor chineză și rusă marchează prima deschidere a frontierelor pentru oficiali străini de la pandemia de COVID.

Coreea de Nord a întrerupt toate legăturile comerciale și diplomatice la începutul anului 2020, inclusiv cu Rusia și China, principalii săi parteneri economici și politici.

Ultima dată când Phenianul a invitat delegați guvernamentali din alte țări la o paradă militară a fost în februarie 2018.

"Kim a discutat amical ministrul Șoigu, care i-a înmânat o scrisoare cu autograf din partea președintelui rus Vladimir Putin", a transmis KCNA.

Delegația chineză condusă de Li Hongzhong, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist chinez, i-a înmânat, de asemenea, lui Kim o scrisoare personală din partea președintelui chinez Xi Jinping.

Liderul nord-coreean i-a spus șefului delegației de la Bejing că "poporul coreean nu va uita niciodată faptul că soldații chinezi au vărsat sânge pentru a aduce victoria în război".

Beijingul a trimis trupe în toamna anului 1950 pentru a sprijini Coreea de Nord în războiul împotriva Coreei de Sud. Uniunea Sovietică a sprijinit, de asemenea, Coreea de Nord în război.

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close