Antena 3 CNN International News Moscova, acuzații grave: Occidentul ar fi îndemnat Ucraina să atace cu rachete și drone două orașe rusești

Moscova, acuzații grave: Occidentul ar fi îndemnat Ucraina să atace cu rachete și drone două orașe rusești

Moscova susține că un presupus tir cu rachete efectuat de Ucraina asupra orașului rusesc Belgorod ar fi fost menit să provoace forțele ruse să escaladeze conflictul.

Moscova, acuzații grave: Occidentul ar fi îndemnat Ucraina să atace cu rachete și drone două orașe rusești
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    04 Iul 2022   •   15:15

"Obiectivul regimului de la Kiev este să lovească zone rezidențiale cu muniție neghidată.

Înțelegem că aceste acțiuni ale regimului de la Kiev nu sunt doar efectuate în coordonare cu Occidentul, ci chiar la îndemnul Occidentului", a declarat, luni, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

"Astfel de provocări sunt menite să ne determine să efectuăm lovituri de răspuns de acest tip și să agite isteria anti-rusă. Până în prezent, ne-am abținut să luăm astfel de măsuri, dar urmărim evoluția situației foarte îndeaproape", a adăugat ea.

Acuzațiile formulate de Zaharova (foto) vin după cele lansate, duminică, de Ministerul rus al Apărării, care susține că Ucraina ar fi tras asupra orașului Belgorod cu trei rachete Tocika-U și că ar fi folosit drone încărcate cu explozibil pentru a lovi orașul Kursk.

"Regimul de la Kiev a efectuat un atac deliberat în care a folosit rachete balistice Tocika-U cu dispersie şi drone împotriva zonelor rezidențiale Belgorod şi Kursk, unde nu există facilități militare", a susținut purtătorul de cuvânt al ministerului, Igor Konaşenkov.

Ucraina nu a recunoscut aceste lovituri invocate de partea rusă.

×
Subiecte în articol: Maria Zaharova Ucraina Belgorod Kursk
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close