Antena 3 International News NASA va trimite 128 de de calamari în spaţiu

NASA va trimite 128 de de calamari în spaţiu

de Alexandra Ionescu    |    03 Iun 2021   •   21:16
NASA va trimite 128 de de calamari în spaţiu
Sursa foto: Getty Images

Peste 100 de calamari şi 5.000 de animale microscopice urmează să fie trimise spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS). Se vor îndrepta spre ISS şi cu alte echipamente, cu racheta Falcon 9 a SpaceX.

Cei 128 calamari vor fi folosiţi ca parte a cercetării asupra interacţiunilor benefice dintre microbi şi animale, aceasta deoarece au un sistem imunitar similar cu cel al oamenilor. 

Oamenii de ştiinţă speră că experimentele îi vor ajuta să înţeleagă efectele zborurilor spaţiale. NASA adaugă că, acesta ar putea ajuta la dezvoltarea unor măsuri de protecţie care să-i ajute pe astronauţi să rămână sănătoşi când este vorba de misiuni spaţiale mai lungi

„Animalele, inclusiv oamenii, se bazează pe microbii noştri pentru a menţine un sistem digestiv şi imunitar sănătos.

Nu înţelegem pe deplin modul în care zborul spaţial modifică aceste interacţiuni benefice”, a declarat Jamie Foster, coordonatorul principal al experimentului. Calamarii ar putea să-i ajute pe cercetători să rezlolve „aceste probleme importante pentru sănătatea animalelor”

Ea a mai spus că puii de calamar vor putea să îi ajute pe cercetători să abordeze „aceste chestiuni importante pentru sănătatea animalelor”.

Puii de calamar vor fi apoi congelaţi înainte de revenirea lor pe Terra.

Lor li se alătură la bordul rachetei produse de SpaceX şi 5.000 de tardigrade, animale nevertebrate cunoscute şi sub denumirea populară de „ursuleţi de apă”. Aceste vieţuitoare miscroscopice pot să tolereze mai multe medii extreme decât pot să o facă majoritatea formelor de viaţă cunoscute.

Acest detaliu le face perfecte pentru studierea felului în care vieţuitoarele reacţionează şi se adaptează la medii cu condiţii extreme.

Cercetătorii speră ca informaţiile astfel obţinute vor putea fi utilizate pentru o mai bună înţelegere a factorilor de stres care îi afectează pe oamenii aflaţi în spaţiu.

×
Subiecte în articol: nasa spatiu calamari

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close