Antena 3 CNN International News Numele lui Biden, scris greșit de Rusia pe lista sancțiunilor. Casa Albă: ”Poate l-au sancționat pe tatăl lui, odihnească-se-n pace!”

Numele lui Biden, scris greșit de Rusia pe lista sancțiunilor. Casa Albă: ”Poate l-au sancționat pe tatăl lui, odihnească-se-n pace!”

Numele lui Joe Biden a fost scris greșit pe lista persoanelor sancționate de Rusia. Reacția Casei Albe nu a întârziat să apară. Purtătoarea de cuvânt a glumit pe această temă, sugerând că cel sancționat a fost, de fapt, tatăl președintelui american.

Numele lui Biden, scris greșit de Rusia pe lista sancțiunilor. Casa Albă: ”Poate l-au sancționat pe tatăl lui, odihnească-se-n pace!”
Sursa foto: Getty Images/ Joshua Lott
de Cerasela Stafie    |    15 Mar 2022   •   23:19

Liderul de la Casa Albă a fost botezat la fel ca tatăl său, Joseph Robinette Biden. Din acest motiv și pentru ca cei doi să poată fi deosebiți, numele oficial al șeful statului conține și particula ”Junior”.

Doar că pe lista transmisă de Rusia acest mic detaliu lipsește. Purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă, abordând subiectul sancțiunilor impuse oficialilor americani, a comentat amuzată situația.

”În primul rând, precizez că președintele Biden este ”Junior”. Deci, poate l-au sancționat pe tatăl lui, odihnească-se-n pace! În al doilea rând, și cred că nu vă surprinde, niciunul dintre noi nu plănuia călătorii în Rusia, niciunul dintre noi nu are conturi în Rusia, la care să nu mai avem acces. Cred că putem să supraviețui”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul briefingului de presă de marți.

13 oficiali americani au fost sancționați de Rusia: președintele american Joe Biden, secretarul de stat Antony Blinken, secretarul Apărării Lloyd Austin, președintele șefilor de stat major, generalul Mark Milley, consilierul pentru securitate națională Jacob Sullivan, directorul CIA William Burns, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, daleep Singh, consilier adjunct al lui Biden pentru securitate națională și pentru economie internațională, administratorul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională Samantha Power, Hunter Biden, fiul președintelui, fostul secretar de stat Hillary Clinton, secretarul adjunct al Trezoreriei Wally Adeyemo, Reta Jo Lewis, președinte al consiliului de administrație al Băncii Export-Import.

Declarația Rusiei anunță că lista de sancțiuni va fi extinsă prin includerea ”înalților oficiali americani, oficiali militari, parlamentari, oameni de afaceri, experți și oameni din media care sunt rusofobi sau care contribuie la incitarea la ură față de Rusia și la introducerea de măsuri restrictive”.

×
Subiecte în articol: Joe Biden sanctiuni Rusia Casa Alba Jen Psaki
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close