Antena 3 CNN International News Oficialii ucraineni transmit că ”puterea lui Putin va fi limitată de propriul său popor”

Oficialii ucraineni transmit că ”puterea lui Putin va fi limitată de propriul său popor”

Liubov Tsibulska, consilier al guvernului și al armatei Ucrainei, a spus că există șanse ca ”puterea lui Putin să fie limitată de propriul său popor”.

Oficialii ucraineni transmit că ”puterea lui Putin va fi limitată de propriul său popor”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    22 Mar 2022   •   15:52

”Cred că cel mai bun scenariu este că, dacă se întâmplă ceva în Rusia, știm că există o divizare între elitele ruse... oamenii din interior. Guvernul lor înțelege că acest război va duce Rusia la colaps”, a spus Tsibulska, întrebat de posibilitatea unei potențiale ieșiri a Rusiei din Ucraina.

”Deci, desigur, ne așteptăm să facă ceva în Rusia. Nu ne putem aștepta ca oamenii să meargă și să protesteze și, știți, să facă practic o revoluție. Dar există unele șanse ca puterea lui Putin să fie limitată de propriul său popor.”

Vorbind despre ofensiva Rusiei, cu care se confruntă forțele de rezistență, Tsibulska a spus că rușii ”încearcă să cuprindă orașe, dar nu pot intra și nu pot prelua controlul asupra orașelor ucrainene. Au făcut-o în Herson, dar oamenii continuă să protesteze, oamenii continuă să reziste și, practic, rușii nu știu ce să facă cu asta și același lucru cu Mariupol, Harkov și Kiev.”

”Pot bombarda și ucide civili, dar nu pot controla orașele”, a spus oficialul ucrainea. Acesta a mai precizat că ”obiectivul final” al lui Putin este Kievul, adăugând că ”va fi foarte dificil, dacă nu imposibil, să cucerească orașul”.

”Dar, desigur, Rusia vrea să sperie civilii și ei vor să răspândească panica și demoralizarea în rândul civililor și, practic, să reducă sprijinul pentru armata ucraineană din partea populației ucrainene”, a mai explicat consilierul guvernamental și militar.

×
Subiecte în articol: oficiali Ucraina Vladimir Putin popor
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close