Antena 3 CNN International News Olena Zelenska rupe tăcerea și vorbește despre cedarea de teritorii ucrainene

Olena Zelenska rupe tăcerea și vorbește despre cedarea de teritorii ucrainene

Olena Zelenska, soția președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a vorbit într-un interviu pentru presa americană despre posibilitatea ca Ucraina să cedeze Rusiei teritorii în schimbul păcii.

Olena Zelenska rupe tăcerea și vorbește despre cedarea de teritorii ucrainene
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Iun 2022   •   08:41

"Cedarea de teritorii către Rusia ar însemna cedarea libertății",  a spus Zelenska (foto) într-o discuție cu postul TV american ABC, din care televiziunea a difuzat un fragment în avanpremieră.

Ea a estimat că o astfel de concesie nu va stopa invazia declanșată de Vladimir Putin.

"Ucrainenii nu pot accepta, în mod normal, toate declarațiile pe care le auzim uneori de la liderii de stat, în unele cazuri de la liderii țărilor mari și influente. Nu poți să cedezi, pur și simplu, porțiuni ale teritoriului tău, este ca și cum ți-ai ceda libertatea", susține Olena Zelenska.

Ea a reiterat poziția soțului său, care a spus că regiunea Donbas - unde se concentrează în prezent ofensiva trupelor ruse - va fi din nou a Ucrainei.

"Chiar dacă ne-am ceda teritoriile, agresorul nu se va opri acolo. Va continua să preseze, va continua să lanseze noi și noi atacuri împotriva teritoriilor noastre", a estimat soția președintelui ucrainean.

Situat în sud-estul Ucrainei, bazinul carbonifer Donbas se învecinează cu Rusia și acest aspect i-a influențat în mare parte istoria agitată, comentează CNN.

Eșecul ofensivei ruse spre Kiev și alte regiuni din centrul Ucrainei la începutul invaziei a determinat Moscova să-și redefinească obiectivele agresiunii militare și să se concentreze pe cucerirea completă a Donbas-ului.


 

×
Subiecte în articol: Olena Zelenska Rusia teritorii cedare Donbas
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close