Antena 3 CNN International News Foști piloți ai Marinei militare a SUA au povestit la televiziune întâlnirile cu OZN-uri. "Dumnezeule, e o flotilă întreagă!"

Foști piloți ai Marinei militare a SUA au povestit la televiziune întâlnirile cu OZN-uri. "Dumnezeule, e o flotilă întreagă!"

În centrul țintei se află un obiect neidentificat care survolează cu rapiditate suprafața terestră. Pe fundal se aud strigătele de uimire ale piloților...

Foști piloți ai Marinei militare a SUA au povestit la televiziune întâlnirile cu OZN-uri. "Dumnezeule, e o flotilă întreagă!"
de Adrian Iclozan    |    23 Mai 2021   •   14:23

Mărturiile mai multor foșți piloți militari americani despre întâlnirile lor cu Obiecte Zburătoare Neidentificate (OZN) au fost difuzate recent într-o emisiune televizată.

"Cred că, la o bere, am spus 'dacă vedeam asta singură, nu știu dacă aș fi povestit ceva', pentru că sună nebunește. Mintea încearcă să înțeleagă. Poate e un elicopter sau poate o dronă. Și când a dispărut, pur și simplu, a fost..." se aude confesiunea făcută de Alex Dietrich, fost pilot al marinei militare a Statelor Unite (US Navy).

Dietrich nu a mai povestit public acest incident.

Fost pilot US Navy: E ceva acolo care e superior avioanelor noastre

Ea este unul dintre piloții din marina militară care au vorbit pentru programul 60 Minutes al rețelei CBS relatând cum au observat vizual sau prin intermediul senzorilor avionului obiecte similare, care se deplasau rapid, cu forme ciudate și fără a dispune de mijloace de propulsie evidente.

"Este ceva ce ... Nu știu cine le construiește, cine are o astfel de tehnologie, cine le concepe. Dar este ceva acolo care e superior avioanelor noastre", spune, la rândul său, David Fravor, fost pilot al US Navy.

Nimeni nu folosește cuvântul "extraterestru" în acest caz. Pentagonul preferă acronimul UAP, de la Unidentified Aerial Phenomena, Fenomene Aeriene Neidentificate.

Secvențe surprinse în timpul zborului piloților întăresc această expresie,

"E o întreagă flotilă, uită-te la ASA"

"Dumnezeule!"

"Zboară contra vântului, și vântul este de 120 de mile spre vest".

Pilotul Ryan Graves a surprins acest moment pe senzorii în infraroșu în anul 2004, în largul coastei orașului San Diego.

"Uită-te la asta!"

"Se rotește!"

Cea mai mare probabilitate este să fie un program de supraveghere a amenințărilor, spune Graves. 

Reporter: "Ar putea fi tehnologie rusească sau chinezească?"

Ryan Graves: "Nu văd de ce nu".

La finele anului trecut, Pentagonul a creat un grup de lucru însărcinat să examineze "natura și originea UAP": ce sunt aceste lucruri, de unde vin și ce intenționează pe Pământ.

Guvernul american tratează UAP drept posibile amenințări

Guvernul SUA consideră aceste UAP drept o posibilă amenințare, ceva ce ar putea depăși capacitățile militare americane.

"Avem aceste lucruri care zboară deasupra bazelor militare și peste locuri unde efectuăm exerciții militare și nu știm ce sunt și nici nu ne aparțin, deci este legitim să ne punem întrebarea dacă este ceva din afara acestei planete, ceea ce ar putea fi, de fapt, mai bine decât să asistăm la un salt tehnologic al chinezilor, sau al rușilor sau al altor adversari", a declarat republicanul Marco Rubio, vicelider al Comisiei pentru Informații din Senatul SUA.

Luna viitoare, directorul Comunității de Informații din SUA (National Intelligence) și secretarul Apărării din executivul american urmează să prezinte Congresului un raport desecretizat despre UAP.

Fostul director al National Intelligence, James Clapper, salută transparența dar nu-și face așteptări prea mari. Încă.

"Mă aștept ca, de asemenea, raportul să fie plin de ambiguități iar oamenii, în funcție de tabăra în care se află, să extragă din el ce le convine", spune Clapper.

Este, oricum, un progres pentru că, de ani de zile, Guvernul și Armata SUA au minimalizat sau au ignorat, în mare parte, fenomenul OZN care acum este sub investigație.

Directorul general al Departamentului american al Apărării a anunțat în cursul acestei luni că inițiativa Pentagonului cu privire la OZN-uri este parte a propriei investigații.

×
Subiecte în articol: Penagon ozn piloti
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close