Antena 3 CNN International News Prințul William acuză BBC pentru interviul “necinstit” cu mama sa, Prințesa Diana din 1995

Prințul William acuză BBC pentru interviul “necinstit” cu mama sa, Prințesa Diana din 1995

BBC „nu a reuşit să se ridice la standardele sale de integritate şi transparenţă” privitor la interviul realizat de jurnalistul Martin Bashir cu prinţesa Diana, arată rezultatele unei anchete interne.

Prințul William acuză BBC pentru interviul “necinstit” cu mama sa, Prințesa Diana din 1995
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    21 Mai 2021   •   11:52

Prințul William a reacționat public la concluziile raportului comisiei conduse de Lordul Dyson care-l incriminează pe jurnalistul Martin Bashir care a intervievat-o pe mama sa Prințesa Diana în 1995, dar și conducerea BBC care nu a investigat corect reclamațiile ce au urmat difuzării interviului.

“Aș dori să-i mulțumesc lordului Dyson și echipei sale pentru raport. Este binevenită acceptarea în întregime de către BBC a concluziilor raportului Lordului Dyson, care sunt extrem de îngrijorătoare, că angajați ai BBC au mințit și au utilizat documente false pentru a obține interviul cu mama mea, au făcut afirmații senzaționaliste și false, care au profitat de temerile ei și i-au alimentat paranoia, au dat dovadă de o incompetență jalnică atunci când au investigat reclamații și îngrijorări față de program și au fost evazivi în contactul cu media, ascunzând ceea ce știau din investigațiile lor interne.

Este opinia mea că modul înșelător în care a fost obținut interviul a influențat în mod substanțial ceea ce a declarat mama mea. Interviul a avut o contribuție substanțială în agravarea relației dintre părinții mei și de atunci i-a afectat pe nenumărați alții.” a declarat Prințul William într-un mesaj video difuzat pe Twitter.

“Aduce o tristețe de nedescris să afli că lipsurile BBC au contribuit semnificativ la teama, paranoia și izolarea ei, pe care mi le reamintesc din ultimii ani trăiți alături de ea.

Dar ceea ce mă întristează cel mai mult este că dacă BBC ar fi investigat așa cum trebuia reclamațiile și îngrijorările exprimate pentru prima oară în 1995 mama mea ar fi știut că fost înșelată.

Ea a fost înșelată nu doar de un reporter necinstit, dar și de liderii BBC care s-au făcut că nu văd, în loc să pună întrebări dificile. Este părerea mea fermă că acest program Panorama nu are niciun fel de legitimitate și ar trebui să nu mai fie redifuzat vreodată.

El a introdus o povestire falsă care timp de peste un sfert de secol a fost comercializată de BBC și alții.

Această poveste încetățenită ar trebui să fie revăzută de BBC și de oricine intenționează să scrie despre aceste evenimente. Într-o epocă a știrilor false, mass media publică și o presă liberă nu au fost nicicând mai importante.

Aceste neajunsuri identificate de jurnaliști de investigație nu doar că au afectat-o pe mama mea și familia mea, dar au afectat și publicul.” a declarat Prințul William.

BBC a acoperit tacticile pe care jurnalistul le-a folosit pentru a-şi asigura interviul

Lord Dyson, judecător pensionat, a condus ancheta. El a spus că BBC „nu a reuşit să se ridice la standardele de integritate şi transparenţă”, care reprezintă caracteristicile sale.

Bashir, în vârstă de 58 de ani, a părăsit BBC săptămâna trecută, invocând probleme de sănătate, şi nu a comentat cu privire la anchetă şi la rezultatele acesteia.

Interviul, difuzat la sfârşitul anului 1995, a reprezentat o lovitură mediatică imensă pentru BBC. Până atunci niciun membru al familiei regale nu mai vorbise atât de deschis despre viaţa sau despre relaţiile dintre ei.

În interviu, Prinţesa Diana a recunoscut că are o aventură, a spus că relaţia Prinţului Charles cu Camilla Parker-Bowles  a făcut-o să se simtă lipsită de valoare și a vorbit despre faptul că există ”trei” persoane în mariajul ei.

A dezvăluit că a avut bulimie şi că şi-a făcut singură rău, a sugerat că Prinţul Charles nu s-ar putea adapta ca rege şi a acuzat că personalul acestuia duce o campanie de defăimare împotriva ei.

Peste 20 de milioane de oameni au urmărit interviul când a a fost difuzat şi a provocat controverse uriaşe

La scurt timp după difuzarea interviului, Regina le-a scris Prinţului Charles şi Prinţesei Diana cerându-le să divorţeze. Cuplul, deja separat din 1992, a divorţat în 1996.

Prinţesa a murit în 1997, după ce maşina în care se afla a lovit tunelul Pont de l'Alma, din Paris. Însoţitorul ei, Dodi Al Fayed, cu care plecase în vacanţă, şi şoferul lor, Henri Paul, au murit în momentul impactului.

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close