Antena 3 CNN International News Putin a luat-o pe urmele lui Stalin: a reinstituit un decret emis de dictatorul sovietic după Al Doilea Război Mondial

Putin a luat-o pe urmele lui Stalin: a reinstituit un decret emis de dictatorul sovietic după Al Doilea Război Mondial

Președintele rus Vladimir Putin a semnat, luni, un decret de reinstituire a premiului "Mamă eroină" din epoca sovietică pentru femeile cu peste 10 copii.

Putin a luat-o pe urmele lui Stalin: a reinstituit un decret emis de dictatorul sovietic după Al Doilea Război Mondial
Sursa foto: Getty Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Aug 2022   •   16:03

Este un demers menit să atenueze criza demografică din Rusia, notează CNN.

Inițial, premiul a fost introdus de dictatorul Iosif Stalin după Al Doilea Război Mondial, când populația sovietică a scăzut cu zeci de milioane de oameni.

Premiul și-a încetat existența odată cu prăbușirea Uniunii Sovietice, în 1991.

Conform prevederilor reinstituite, o sumă de un milion de ruble, echivalentă cu aproximativ 16.500 de dolari americani, va fi acordată mamelor ruse odată ce al 10-lea copil împlinește un an, dacă toți cei 10 au supraviețuit.

Conform celor mai recente statistici oficiale publicate în această vară, populația Rusiei s-a redus cu o valoare medie record de 86.000 de persoane pe lună între ianuarie și mai.

În plus, Rusia suferă pierderi grele în rândul trupelor desfășurate în Ucraina, estimate la zeci de mii de morți și de răniți, în contextul în care Moscova păstrează tăcerea pe acest subiect.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Iosif Stalin
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close