Antena 3 International News Zeci de copii răpiți de la școală în Nigeria

Zeci de copii răpiți de la școală în Nigeria

de Alexandra Ionescu    |    31 Mai 2021   •   11:30
Zeci de copii răpiți de la școală în Nigeria
Sursa foto: Hepta

Un număr mare de copii au fost răpiţi de indivizi înarmaţi de la o şcoală islamică din zona de centru-nord a Nigerului.

"Un număr încă incert de elevi la şcoala islamică Salihu Tanko au fost răpiţi" după ce bărbaţi înarmaţi pe motociclete le-au atacat şcoala, a făcut cunoscut guvernul statului nigerian Niger pe contul său de Twitter.

"Răpitorii au eliberat 11 copii, care erau prea mici pentru a merge pe jos", a indicat guvernul, care a denunţat acest eveniment "nefericit" şi creşterea răpirilor pentru răscumpărare în centrul şi nordul celei mai populate ţări din Africa.

Atacatorii au eliberat 11 copii, care erau prea mici pentru a merge pe jos, potrivit aceleiași surse, care a denunţat acest eveniment „nefericit”.

La școala Salihu Tanko din Tegina erau aproximativ 200 de copii în momentul atacului, dar mulţi au reuşit să scape, potrivit unui lider local. „La început au luat peste o sută de elevi, dar apoi i-au lăsat pe cei pe care îi considerau prea mici, cei cu vârste între 4 şi 12 ani”, a spus acesta pentru AFP.

Această răpire a avut loc la doar o zi după ce 14 studenți au fost eliberați în statul Kaduna, după 40 de zile de detenţie. Cinci studenți au fost executaţi de răpitori pentru a face presiuni asupra familiilor şi pentru a obliga guvernul să plătească răscumpărare.

Grupuri armate terorizează populaţia din zona central-vestică şi de nord-vest a Nigeriei, jefuind sate, furând animale şi efectuând răpiri în masă pentru răscumpărare.

Din decembrie 2020, 730 de copii şi adolescenţi au fost răpiţi, potrivit AFP.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
x close