Antena 3 CNN International News Răspunsul Occidentului dacă Rusia folosește arme chimice: ”Toate opțiunile sunt pe masă”

Răspunsul Occidentului dacă Rusia folosește arme chimice: ”Toate opțiunile sunt pe masă”

”Toate opțiunile sunt pe masă” pentru modul în care Occidentul va răspunde dacă Rusia va folosi arme chimice în Ucraina, a declarat marți ministrul britanic al Forțelor Armate.

Răspunsul Occidentului dacă Rusia folosește arme chimice: ”Toate opțiunile sunt pe masă”
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2022   •   13:03

Această declarație vine după ce rapoarte neconfirmate despre un posibil atac care implică o substanță chimică în orașul-port ucrainean dacă Mariupol a apărut luni. Marea Britanie nu a putut verifica această informație, a declarat James Heappey pentru Sky News.

„Cred că este util să menținem o oarecare ambiguitate [...] cu privire la răspunsul exact, dar să fim clari, dacă sunt folosite, atunci președintele  Putin ar trebui să știe că toate opțiunile posibile sunt pe masă în ceea ce privește modul în care Occidentul ar putea răspunde”, a spus Heappey.

Ar fi un răspuns „eficient” și „bine gândit”, a adăugat el.

„Acestea sunt arme îngrozitoare pe care să le folosești”, a spus Heappey.

„Este îngrijorător. Există unele lucruri care sunt peste măsură, iar utilizarea armelor chimice va primi un răspuns și toate opțiunile sunt pe masă pentru ceea ce ar putea fi acel răspuns”.

El a avertizat: „Dar este important să recunoaștem că există tot felul de moduri în care aceste lucruri ar putea fi utilizate, de la utilizarea gazelor lacrimogene, care este efectiv o măsură de control al revoltelor, până la sistemele de arme chimice letale cu totul devastatoare.

„Deci nu cred că este util să fii prea binar în privința situației, deoarece acestea sunt foarte nuanțate.”

Heappey a spus că unele trupe ucrainene vor sosi în Marea Britanie în zilele următoare pentru a afla cum să opereze 120 de vehicule blindate britanice care vor fi trimise în Ucraina, împreună cu rachete de apărare și antitanc, ca parte a unui nou pachet de armate de înaltă calitate. echipamente.

Trupele lui Putin sunt acuzate că au folosit substanțe chimice otrăvitoare

Şi soldaţii ucraineni şi cecenii şi ruşii vorbesc despre acelaşi lucru: pe străzile din Mariupol se duce o luptă corp la corp.

Alături de puşcaşii marini, în Mariupol mai luptă pentru Ucraina, batalionul Azov. Grupat în altă uzină, în Azovstal, batalionul a publicat azi un clip cu lovituri lansate asupra armatei ruse ascunse printre blocurile din oraş.

Luptătorii acestei unităţi au anunţat că forțele de ocupație ruse au folosit o substanță otrăvitoare de origine necunoscută împotriva militarilor și civililor ucraineni din oraș, care a fost lansată de pe o dronă. Victimele suferă de insuficiență respiratorie.

Iar ministerul ucrainean al Apărării a transmis că armata rusă se pregăteşte să folosească muniţie cu fosfor la Mariupol.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Mariupol
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close