Antena 3 CNN International News Decizie-bombă în cazul șoferului de TIR condamnat la 110 ani de detenție după ce a ucis 4 oameni pe șosea, în SUA. Guvernatorul a cedat presiunilor

Decizie-bombă în cazul șoferului de TIR condamnat la 110 ani de detenție după ce a ucis 4 oameni pe șosea, în SUA. Guvernatorul a cedat presiunilor

Jared Polis, guvernatorul statului Colorado, a intervenit în cazul lui Rogel Aguilera-Mederos, șoferul unui TIR care s-a răsturnat și a luat foc, într-un accident dramatic petrecut în aprilie 2019, în care au murit patru persoane.

Decizie-bombă în cazul șoferului de TIR condamnat la 110 ani de detenție după ce a ucis 4 oameni pe șosea, în SUA. Guvernatorul a cedat presiunilor
Sursa foto: cnn.com
de Adrian Iclozan    |    31 Dec 2021   •   13:14

Calificând sentința pronunțată de judecător drept "foarte neobișnuită și nedreaptă", Polis a anunțat că îi reduce pedeapsa lui Aguilera-Mederos (foto) de la 110 ani la 10 ani de detenție, după ce cazul a fost mediatizat la nivel național, iar mai multe vedete, între care Kim Kardashian, au cerut public reducerea termenului de detenție.

O petiție online către guvernator în favoarea unei pedepse reduse pentru Aguilera-Mederos a strâns peste 5 milioane de semnături.

"Durata de 110 ani a sentinței pronunțate pur și simplu nu este proporțională cu faptele dumneavoastră și nici cu alte sentințe pronunțate pentru fapte similare", a scris guvernatorul în documentul care confirmă comutarea pedepsei.

Jared Polis a mai menționat că sentința este "rezultatul unei legi statale promulgate de un guvernator anterior" și că "nu este vina judecătorului, care a respectat cerințele legii, în acest caz."

Presa internațională a relatat că judecătorul A. Bruce Jones a spus la proces că nu poate pronunța o pedeapsă mai redusă, din cauza prevederilor legale din Colorado privind minumul de pedeapsă.

Fără frâne, la 136 de kilometri pe oră

Poliția din Lakewood, Colorado, a stabilit că, la momentul tragediei, Aguilera-Mederos conducea pe autostradă un camion cu remorcă la o viteză de 136 de kilometri pe oră.

Șoferul a spus anchetatorilor că i-au cedat frânele și că a încercat să treacă pe banda de urgență pentru camioane, însă un alt vehicul se afla deja acolo. 

Accidentul provocat de Aguilera-Mederos a implicat în total 28 de vehicule și a declanșat un incendiu uriaș.

Cei patru oameni care au murit atunci sunt Miguel Angel Lamas Arellano, William Bailey, Doyle Harrison și Stanley Politano.

Victimele aveau vârste cuprinse între 24 și 69 de ani.

În octombrie anul curent, șoferul a găsit vinovat la 27 de capete de acuzare, între care patru pentru "omucidere comisă cu un vehicul".

În baza comutării la noul termen redus, fostul șofer va putea fi eliberat condiționat pe 30 decembrie 2026.

×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close