Antena 3 CNN International News Rusia ameninţă că va ataca centrele de comandă din Ucraina, inclusiv în Kiev, "ceea ce până acum armata rusă a evitat să facă"

Rusia ameninţă că va ataca centrele de comandă din Ucraina, inclusiv în Kiev, "ceea ce până acum armata rusă a evitat să facă"

Armata rusă a avertizat, în această seară, că ar putea ataca centre de comandă din Ucraina, inclusiv din zona capitalei Kiev, ca reacţie la "tentative de a comite acte de sabotaj" pe teritoriul Rusiei.

Rusia ameninţă că va ataca centrele de comandă din Ucraina, inclusiv în Kiev, "ceea ce până acum armata rusă a evitat să facă"
Sursa foto: Hepta/ Sputnik
de Mia Lungu    |    13 Apr 2022   •   22:15

"Observăm tentative de acte de sabotaj şi atacuri ale trupelor ucrainene asupra unor obiective de pe teritoriul Federaţiei Ruse. Dacă vor continua cazurile de acest fel, forţele armate ale Federaţiei Ruse vor ataca centrele decizionale, inclusiv în Kiev, ceea ce până acum armata rusă a evitat să facă", a declarat în această seară generalul-maior Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării de la Moscova, citat de CNN.

În urmă cu două săptămâni, Moscova a atribuit armatei ucrainene un atac cu rachete asupra unui depozit de carburant din apropierea oraşului rus Belgorod. Administraţia Volodimir Zelenski a refuzat să confirme sau să nege comiterea de către Ucraina a unui atac cu rachete asupra depozitului de carburant de pe teritoriul Rusiei.

Într-un alt incident, produs în martie, un obuz care ar fi fost lansat din Ucraina a lovit o bază militară temporară de pe teritoriul Rusiei, iar cel puţin patru persoane au fost rănite în incident, conform unor surse citate de agenţiile de presă Tass şi Reuters.

Incidentul a avut loc în zona localităţii Krasni Oktiabr, la circa 30 de kilometri sud-vest de Belgorod şi la zece kilometri de frontiera Rusiei cu Ucraina.

×
Subiecte în articol: Rusia centre de comandă Ucraina Kiev sabotaj
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close