Antena 3 CNN International News Un şofer a sunat disperat la Poliţie, după ce a rămas blocat într-o maşina electrică care a accelerat singură până la 160 de km/h şi apoi a rămas fără frâne

Un şofer a sunat disperat la Poliţie, după ce a rămas blocat într-o maşina electrică care a accelerat singură până la 160 de km/h şi apoi a rămas fără frâne

Un şofer blocat în propria maşină, care a accelerat singură până la 160 de km/h şi apoi a rămas fără frâne, pe autostradă, a sunat disperat la Poliţie şi a cerut ajutor.

Un şofer a sunat disperat la Poliţie, după ce a rămas blocat într-o maşina electrică care a accelerat singură până la 160 de km/h şi apoi a rămas fără frâne
Sursa foto: pixabay.com/emkanicepic
de Georgiana Adam    |    08 Mar 2024   •   12:26

Un asistent social, în vârstă de 31 de ani, a sunat la numărul de urgență și a cerut ajutor și asistență, în timp ce modelul său Jaguar I-Pace (fabricat în 2019) a rămas fără frâne și a accelerat timp de 35 de minute până la o viteză de 160 de km/h.

Incidentul s-a produs miercuri după-amiază, pe autostrada M62, în apropiere de Liverpool. 

Poliția a organizat o acțiune complexă, eliberând autostrada și flancând Jaguarul - care nu răspundea la comenzi - între alte opt mașini de poliție, care au rulat "în convoi" până când bateria mașinii electrice s-a epuizat, iar aceasta s-a oprit singură. 

Nimeni nu a fost rănit în timpul incidentului.

Șoferul, pe numele său Nathan Owen, a povestit pentru presa britanică faptul că nu este prima dată, ci a doua oară când mașina se comportă ciudat.

În decembrie, Jaguarul său ar fi accelerat până la aproape 200 de km/h, pentru scurt timp, dar apoi și-a revenit. A anunțat firma producătoare, iar aceasta a verificat mașina și i-a spus că aceasta nu are nicio defecțiune.

În timpul incidentului de miercuri, a povestit Owen, "tabloul de bord afișa o defecțiune a bateriei. Am tot încercat să apăs pe frână, dar nu se întâmpla nimic. 

Așa că următorul lucru pe care m-am gândit că ar trebui să-l fac a fost să sun la 999 și să le spun ce se întâmplă".

"Examinăm în procedură de urgență incidentul în care a fost implicat un Jaguar I-Pace pe M62. O revizie completă a mașinii este în curs de desfășurare pentru a determina cauza acestui incident", a replicat un purtător de cuvânt al Jaguar Land Rover.

Cu o baterie de 90 kwh, modelul Jaguar I-Pace are o autonomie de până la 275 de km pe autostradă, în sezonul rece. Totuși, la viteze mari, bateria se consumă mult mai repede.

Compania britanică este deținută, din 2008, de grupul indian Tata Motors, potrivit biziday.ro.

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close