Antena 3 CNN International News Soția lui El Chapo a pledat vinovată pentru trafic de droguri

Soția lui El Chapo a pledat vinovată pentru trafic de droguri

Soţia traficantului de droguri mexican „El Chapo”, Emma Coronel, arestată în februarie pe aeroportul din Washington, a pledat vinovată joi la acuzaţia de participarea la trafic de droguri, ca parte a unui acord cu procurorii federali americani.

Soția lui El Chapo a pledat vinovată pentru trafic de droguri
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    10 Iun 2021   •   22:21

Recunoașterea ei în fața unei curți federale din Washington vine la aproape doi ani după ce El Chapo a fost condamnat la închisoare pe viață, plus 30 de ani, pentru activități criminale, trafic de droguri și uz de armă, ca șef al cartelului de la Sinaloa.

Ea a fost arestată în februarie pentru trafic internațional de droguri, pe Aroportul Internațional Dulles din Washington, și a rămas în arest până la proces.

Soția lui El Chapo pledat vinovată de conspirare pentru distribuirea de cantități mari de droguri introduse ilegal în Statele Unite, spălare de bani și tranzacții ilegale cu organizații de trafic de droguri.

La momentul arestării, ea a fost acuzată, de asemenea, și de implicare în evadarea lui El Chapo dintr-o închisoare mexicană, în 2015, în urma depoziției unui martor din proces.

Procurorii spun că femeia cu dublă naţionalitate, americană şi mexicană, l-a ajutat ​​pe „El Chapo” să scape dintr-o închisoare mexicană în 2015, după  ce traficantul de droguri a mers printr-un tunel de un kilometru și jumătate.

Iar planurile de evadare nu s-au oprit aici. După ce traficantul a fost prins din nou și reîncarcerat, partenera lui de viață ar mai fi pus la cale un alt plan pentru a-l scoate din spatele gratiilor.

Încă de când a fost arestată de FBI, au existat speculații intense cu privire la faptul că Emma Coronel, posesoare a cetățeniei duble americane-mexicane, ar ezita să ofere guvernului informații despre aliații, rudele și partenerii de afaceri ai soțului ei în schimbul unei sentințe mai ușoare.

Partenerul său de viață, temutul El Chapo, un co-lider al cartelului de droguri Sinaloa, a fost condamnat în 2019 la un proces federal de la Brooklyn și execută acum pedeapsa pe viață în așa-numita Supermax din Colorado, cea mai sigură închisoare federală din Statele Unite.

×
Subiecte în articol: trafic de droguri El Chapo Mexic
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close