Antena 3 CNN International News Stewardesă, bătută cu brutalitate de un pasager. Zborul a fost deviat, iar incidentul este investigat de FBI

Stewardesă, bătută cu brutalitate de un pasager. Zborul a fost deviat, iar incidentul este investigat de FBI

Un avion a fost redirecționat, după ce unul dintre pasageri a atacat o însoțitoare de bord. Femeia s-a ales cu nasul rupt, fiind lovită cu brutalitate. Agresiunea este acum investigată de FBI.

Stewardesă, bătută cu brutalitate de un pasager. Zborul a fost deviat, iar incidentul este investigat de FBI
Sursa foto: Getty Images/ Scott Olson
de Cerasela Stafie    |    28 Oct 2021   •   23:22

Incidentul a avut loc miercuri, 27 octombrie. Zborul 976 al companiei American Airlines, care plecase de la New York către Santa Ana, a aterizat în siguranță la Denver.

Polițiștii au fost nevoiți să intervină și „au îndepărtat și a reținut pasagerul” violent, a transmis compania, printr-un comunicat. O sursă familiară cu detaliile întâmplării a explicat pentru CNN că nimic nu prevestea ce avea să urmeze.

Bărbatul s-a ridicat de pe scaun și a mers în spatele aeronavei. Acolo a lovit-o cu pumnul în față de două ori pe o însoțitoare de zbor. Femeia s-a ales cu nasul rupt.

Directorul American Airlines spune că incidentul de miercuri „este una dintre cele mai urâte manifestări de comportament indisciplinat la care am asistat vreodată”.

Într-o declarație video postată pe rețelele de socializare, CEO-ul American Airlines, Doug Parker, a declarat că o sprijină pe însoțitoarea de bord rănită și îi va interzice bărbatului acuzat că a agresat-o să zboare din nou cu compania aeriană.

„Și nu este suficient”, a spus Parker. „Vom face tot ce se poate pentru a ne asigura că va răspune în fața legii și va primi cea mai aspră pedeapsă posibilă”.

FBI-ul a transmis că investighează incidentul. Agenția a declarat că nu au fost efectuate arestări și că ancheta sa este în desfășurare.

Totodată, Administrația Federală a Aviației a anunțat, joi, că va investiga întâmplarea. American Airlines cooperează cu autoritățile, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei aeriene, Curtis Blessing. „Suntem revoltați cu privire la evenimentele care au avut loc la bord”, a spus acesta.

FAA a adoptat o politică de toleranță zero pentru pasagerii indisciplinați de la bordul avioanelor, de la începutul acestui an. Agenția a declarat, în august, că a emis amenzi de peste un milion de dolari pasagerilor indisciplinați în 2021.

×
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close