Antena 3 CNN International News Ucraina, mesaj pentru soldații "lăsați în urmă" de Rusia în Herson

Ucraina, mesaj pentru soldații "lăsați în urmă" de Rusia în Herson

Direcția de Informații a Ucrainei a conceput și transmis un mesaj adresat militarilor ruși care se află încă pe malul de vest al Niprului, în regiunea Herson.

Ucraina, mesaj pentru soldații "lăsați în urmă" de Rusia în Herson
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    11 Noi 2022   •   18:09

Mesajul le cere acestora să se predea.

Într-un text postat pe Telegram, instituția citată i-a avertizat pe rușii rămași în oraș sau în regiunile învecinate că "vor fi distruși" dacă opun rezistență.

"Soldați ruși! Așa cum era de așteptat, după retragerea principalului corp al armatei voastre din Hersonul ucrainean, comandanții v-au lăsat la mila sorții.

Comandanții v-au spus să vă îmbrăcați în civil și să încercați să evadați pe cont propriu din Herson. Este evident că nu veți putea face asta (...)

Herson revine sub controlul Ucrainei iar unități ale Forțelor Armate ucrainene au intrat în oraș. Rutele de retragere ale invadatorilor ruși sunt sub controlul armelor ucrainene. Orice încercări de a vă opune Forțelor Armate ale Ucrainei vor fi stopate. Orice soldat rus care rezistă va fi distrus", se spune în mesajul de pe Telegram.

Kievul îi îndeamnă pe soldații ruși care vor se predea să sune la hotline-ul 'Vreau să trăiesc!'

Predarea imediată "este singura șansă de a evita moartea", continuă textul adresat militarilor ruși.

"În caz de predare voluntară, Ucraina vă garantează viața și siguranța. Respectăm Convențiile de la Geneva, garantăm prizonierilor de război hrană, îngrijiri medicale și posibilitatea schimbului cu militari ai Forțelor Armate ucrainene ținuți captivi în Rusia", mai arată mesajul Direcției de Informații a Ucrainei.

Sursa citată i-a încurajat soldații ruși care doresc să se predea să sune la o linie telefonică ucraineană special creată și numită "Vreau să trăiesc", relatează CNN.

Rusia a confirmat vineri dimineață că a încheiat retragerea din Herson și și-a relocat trupele pe malul estic al Niprului.

După câteva ore, armata ucraineană a intrat în oraș.

×
Subiecte în articol: Herson soldaţi ruşi
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close