Antena 3 CNN International News 20 de vehicule rusești, distruse în apropierea bazei aeriene Hostomel, anunță Ministerul Apărării din Ucraina

20 de vehicule rusești, distruse în apropierea bazei aeriene Hostomel, anunță Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării a transmis că un total de 20 de vehicule militare rusești au fost distruse, joi, în apropierea bazei aeriene Hostomel.

20 de vehicule rusești, distruse în apropierea bazei aeriene Hostomel, anunță Ministerul Apărării din Ucraina
Sursa foto: Twitter/ WAVE
de Cerasela Stafie    |    03 Mar 2022   •   23:58

Videoclipurile postate pe rețelele de socializare arată soldați ucraineni mergând pe lângă vehicule avariate și în flăcări. Acestea sunt marcate cu semnul V, lucru care sugerează aparțineau forțelor ruse care au venit din Belarus.

Începutul convoiului de peste 40 de mile, identificat pe imagini din satelit, a fost chiar la nord de Baza Aeriană Hostomel.

CNN a geolocalizat și a verificat autenticitatea videoclipurilor într-o zonă de aproximativ cinci mile distanță de aerodromul Hostomel, care a fost raportată ca fiind capturată de forțele ruse pe 24 februarie.

”În total, în timpul zilei, forțele speciale au distrus 20 de vehicule de luptă inamice în Hostomel. Bătălia este purtată de un grup combinat de forțe speciale ale ministerului ucrainean al apărării și de grupurile locale de rezistență”, se arată pe contul de Twitter al Ministerului Apărării.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close