Antena 3 CNN International News Vladimir Putin și-a dezvăluit planul în regiunile anexate din Ucraina la întâlnirea cu șefii FSB | "Dragi tovarăși, vă mulțumesc!"

Vladimir Putin și-a dezvăluit planul în regiunile anexate din Ucraina la întâlnirea cu șefii FSB | "Dragi tovarăși, vă mulțumesc!"

Președintele rus Vladimir Putin a dat indicații cu privire la acțiunile care trebuie întreprinse în regiunile ocupate de forțele Moscovei în Ucraina.

Vladimir Putin și-a dezvăluit planul în regiunile anexate din Ucraina la întâlnirea cu șefii FSB | "Dragi tovarăși, vă mulțumesc!"
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    28 Feb 2023   •   16:02

La întâlnirea cu conducerea Serviciului Federal de Securitate, FSB, Putin a spus, marți, că este important să fie înființate agenții locale ale forțelor ruse de securitate în zonele anexate.

"Merită să acordăm o atenție mărită formării agențiilor de securitate în Republica Populară Lugansk, în Republica Populară Donețk, în regiunile Zaporojie și Herson, precum și consolidării resurselor de personal operațional pentru aceste agenții", a declarat Putin în deschiderea ședinței cu șefii instituției de spionaj.

Pe de altă parte, președintele rus a recunoscut pierderile în rândurile membrilor acestui serviciu și le-a mulțumit agenților FSB pentru că au luptat "împotriva extremismului" în interiorul țării și pentru activitatea desfășurată în teritoriile ocupate de Rusia.

"Din păcate, există pierderi în rândurile noastre. Conducerea FSB trebuie să facă totul pentru a oferi sprijin suplimentar familiilor camarazilor noștri căzuți la datorie", a menționat președintele rus, care a condus acest serviciu înainte de a ocupa cea mai înaltă funcție în stat.

Citește și: Radu Tudor: "Vladimir Putin pare disperat. Ne putem aștepta la diversiuni FSB în Transnistria"

Putin recunoaște public implicarea FSB în invazia din Ucraina

"Unitățile FSB au fost direct implicate în operațiunea militară specială, au rezolvat sarcini operaționale complexe, sarcini non-standard, acoperind frontiera de stat, luptând activ împotriva terorismului, a crimei organizate, a corupției și extremismului.

Aș dori să mulțumesc conducerii și tuturor angajaților (...), în special celor care au acționat în prima linie, în teritoriile eliberate, în zona frontului și, aș adăuga, în spatele liniilor inamice. Vreau să vă mulțumesc pentru această muncă, dragi tovarăși", a adăugat el. 

"Operațiunea militară specială" este expresia pe care președintele și guvernul rus o folosesc pentru a se referi la invazia pe scară largă a Ucrainei.

În noiembrie 2022, șeful Statului Major Interarme al armatei SUA, generalul Mark Milley, a estimat că Moscova a înregistrat, probabil, mai mult de 100.000 de militari uciși și răniți ca urmare a războiului din Ucraina, iar Kievul consemnează, probabil, un bilanț similar.

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close