Antena 3 CNN International News Vladimir Putin spune că vrea "sfârșitul războiului declanșat de Occident" în Ucraina

Vladimir Putin spune că vrea "sfârșitul războiului declanșat de Occident" în Ucraina

Vladimir Putin a declarat, miercuri, că summitul BRICS - la care nu participă fizic - reprezintă "ordinea mondială bazată pe Dreptul Internațional și pe Carta ONU".

Vladimir Putin spune că vrea "sfârșitul războiului declanșat de Occident" în Ucraina
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   13:53

Evenimentul, care a debutat marți în Africa de Sud, la Johannesburg, se va încheia joi.

BRICS este format din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

Președintele rus, pe numele căruia Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pentru crime de război, a ales să nu participe în persoană la acest summit.

Africa de Sud este semnatară a Statutului de la Roma - tratatul de constituire a CPI - și ar fi trebuit, teoretic, să-l aresteze și să-l predea instanței de la Haga pe președintele rus, dacă acesta ar fi intrat pe teritoriul său.

Citește și: Secretele discuției Elon Musk - Vladimir Putin. Cum se putea schimba soarta războiului 

Vladimir Putin și-a susținut, miercuri, discursul prin video-conferință și a reluat vechile sale acuzații la adresa Occidentului, pe care îl consideră răspunzător pentru războiul din Ucraina.

"Unele țări își promovează hegemonia, excepționalitatea și politica lor de colonialism și neocolonialism în curs de desfășurare. Aș dori să observ că aspirația lor de a-și păstra hegemonia în lume a dus la o criză cumplită în Ucraina.

Acțiunile noastre în Ucraina sunt ghidate de un singur lucru: să punem capăt războiului care a fost declanșat de Occident împotriva oamenilor din Donbas.

Le mulțumim colegilor noștri din cadrul BRICS, care participă activ la încercările de a pune capăt acestei situații și de a asigura o soluționare justă prin mijloace pașnice", a spus Vladimir Putin.
 

×
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close