Antena 3 CNN Life Culinar "Târgul pâinii", organizat în acest weekend la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

"Târgul pâinii", organizat în acest weekend la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în perioada 22 -24 septembrie 2023 la cea de-a treia ediție a „Târgului pâinii”, în cadrul căruia se va marca „Ziua Satului Românesc”. Evenimentul va avea loc în incinta Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, Şos. Pavel D. Kiseleff nr. 30, București.

"Târgul pâinii", organizat în acest weekend la Muzeul Național al Satului "Dimitrie Gusti"
Sursa foto: GOV.RO
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Sep 2023   •   13:51

Bunătățile realizate de micii producători, înregistrate pe sisteme de calitate europene, produse montane sau ca produse atestate tradițional vor încânta consumatorii de toate categoriile de vârstă, motiv pentru care organizatorii așteaptă cât mai mulți vizitatori pentru a alege din produsele agroalimentare românești aduse din majoritatea zonelor țării.

"Produsele și preparatele pe care le veți găsi la Muzeul Național al Satului reprezintă tradiție, muncă, dedicare, pasiune. Sunt realizate de oameni gospodari, pe care îi apreciez și îi respect pentru efortul lor și, pentru aceasta, trebuie să fim alături de ei, să îi încurajăm să ducă mai departe aceste frumoase tradiții și să le aducă în mijlocul consumatorilor. Mergeți la acest sfârșit de săptămână la Târgul Pâinii și consumați produsele românești!", a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin BARBU.

"Lumina lină a toamnei va accentua culorile "pâinii noastre cea de toate zilele, la Muzeul Satului. Vă așteptăm să gustați pâinea si vinul la noi la muzeu, în jurul bisericii Turea și să simțiți profunzimea acestor simboluri creștine pe care, toamna la muzeu ni le aduce în dar", declară conf. univ. dr. Paula Popoiu, director general al Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti”, din București.

Citeşte şi: Wizz Air introduce o nouă rută din București către alte destinaţii. "Ne extindem rețeaua din România, din 30 octombrie"

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Participanții se vor putea bucura de peste 100 de produse atestate tradițional din cele peste 750 produse înregistrate în Registrul Național al Produselor Tradiționale din județele Alba, Botoșani, Brașov, Galați, Iași, Mureș, Prahova, Sibiu, Suceava, Vâlcea, Ilfov și București.

Oferta operatorilor economici care obțin aceste produse bazate pe rețete transmise din generație în generație este diversificată din categorii precum panificație și patiserie, produse din carne, produse lactate, produse din pește, legume - fructe, băuturi spirtoase și multe altele.

×
Parteneri
Marius Budăi anunță o nouă creștere a salariilor în România!
x close