Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cireșele sunt printre cele mai populare fructe de vară. Iată ce beneficii îți va aduce consumul acestui fruct iubit de toată lumea

Cireșele sunt printre cele mai populare fructe de vară. Iată ce beneficii îți va aduce consumul acestui fruct iubit de toată lumea

Cireșele sunt printre cele mai populare fructe de vară. Iată ce beneficii îți va aduce consumul acestui fruct iubit de toată lumea
18 Iun 2018   •   11:19

O dată cu zilele însorite, vin și alimentele specificice sezonului cald. Iată care sunt beneficiile unelor dintre cele mai iubite fructe de vară, cireșele.   

1. Cireșele sunt pline de antioxidanți 
Cireșele sunt o sursă puternică de antioxidanți și compuși antiinflamatori. Acești paznici ai corpului celular încetinesc imbătranirea și elimină bolile cronice-inclusiv bolile cardiace, cancerul, Alzheimer, diabetul zaharat și obezitatea. 

2. Protejează împotriva diabetului 
Efectul antiinflamator al cireșilor vă ajută să vă mențineți sănătatea; dar, mai mult, cireșele sunt mai mici decât multe fructe pe indicele glicemic. Asta înseamnă că nu declanșează spikes și accidente în nivelul glicemiei și al insulinei. Acest lucru le face pe ambele de protecție împotrivă diabetului zaharat, și important pentru gestionarea condiției, dacă aveți deja. 

3. Un somn sănătos 
Cireșele sunt una din puținele surse de melatonină naturala, un hormon care ajută să vă controlați ciclurile de somn. Un studiu efectuat pe bărbați și femei cu insomnie a constatat că, comparativ cu un placebo, un pic de suc de cireș de dimineață și din nou cu o oră pană la două ore înainte de culcare au crescut timpul de somn cu o oră și 24 de minute. 

4. Pot ușurara artrita 
Mai multe studii au sugerat că consumul de cireșe este benefic pentru persoanele care suferă de osteoartrită. Introducerea cireselor sau a sucului de cireșe în dietă poate ajuta la diminuarea durerii articulare. 
  
5. Reduce riscul atacurilor de gută 
Peste 8 milioane de adulți din S.U.A. suferă de gută. Această artrită inflamatorie este declansată atunci când un produs rezidual denumit acid uric se cristalizează în articulații, provocând dureri și umflături. Într-un studiu, pacienții cu gută care au consumat cireșe timp de doar două zile (atât fructele proaspete, cât și suc de cireșe) au prezentat un risc de atac de gută cu 35% mai mic comparativ cu cei care nu au mâncat cireșe. 
  
6. Controlează colesterolul 
Cercetările au arătat că consumul de suc de cireșe poate ajuta la scăderea colesterolului total, inclusiv tipul "rău", cunoscut sub numele de LDL. Acest lucru este esențial, deoarece reducerea cu 1% a colesterolului reduce riscul de bolilor de inimă cu 2%.
  
7. Reduce durerea post-exercițiu 
Ciresele protejează împotrivă uzurii celulare și ajută la susținerea recuperării musculare. Din acest motiv, sucul de cireșe este popular cu sportivii profesioniști și competitivi. 

Sursă: HEALTH 
  

×
Subiecte în articol: cirese beneficii
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close