Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cel mai blând antibiotic natural. Este o proteină completă cu 9 vitamine

Cel mai blând antibiotic natural. Este o proteină completă cu 9 vitamine

Propolisul este produsul derivat din miere cu numeroase beneficii, în timp  ce lăptişorul de matcă este o secreţie albă, bogată în substanţe nutritive şi produsă de albinele lucrătoare.

Cel mai blând antibiotic natural. Este o proteină completă cu 9 vitamine
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Dec 2021   •   10:44

Toate larvele de albine mănâncă această hrană superconcentrată în primele trei zile de viaţă în timp ce după aceea ea este consumată doar de albina destinată a fi regină.

Această albină este cu 50% mai mare decât surorile ei, trăieşte cu 40% mai mult şi este foarte fertilă. Lăptişorul de matcă are toţi aminoacizii esenţiali, precum şi vitaminele A,C,D şi E, nouă vitamine din complexul B, inclusiv vitamina B12, precum şi minerale, calciu, cupru, fier, fosfor, potasiu, silicon şi sulf.

Este o proteină completă, dar şi un antibiotic natural blând şi are un efect stimulativ asupra glandelor suprarenale, influenţând metabolismul, starea de spirit, pofta de mâncare şi apetitul sexual, potrivit Noii biblii a vitaminelor, coordonată de farmacologul dr. Earl Mindell.

Întrucât poate provoca alergii şi reacţii adverse se recomandă consumul doar după ce persoanele se testează. Totodată, se recomandă consumul cu un sfert de oră înainte de masă, pe stomacul gol. Capsulele au efecte terapeutice reduse.

Singura sursă de acid 10 HDA de pe pământ

Supranumit și “laptele albinelor”, lăptișorul de matca este o substanță vâscoasă, de culoare alb-gălbui, cu aspect perlat, secretata de albinele lucrătoare tinere prin intermediul glandelor hipofaringiene.

Scopul acesteia este de hrana pentru regina stupului, răsfățată astfel încă din stadiul de larva și ulterior, pe tot parcursul vieții. Acest festin regesc, cu gust puternic astringent și acrișor, lăptișorul de matca conține atât de multe substanțe nutritive încât oamenii de știință încă nu le-au identificat pe toate.

Cu toate acestea, studii recente au demonstrat că lăptișorul de matca este singura sursa de acid 10 HDA de pe pământ, un ingredient activ care, alaturi de alte substanțe, îi asigura proprietățile antifungice, antivirale și antibacteriene puternice.

În plus, lăptișorul de matca este extrem de bogat în vitamine.

 

×
Subiecte în articol: miere antibiotic
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close