Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Cum se prepară sănătos cartofii

Cum se prepară sănătos cartofii

Cum se prepară sănătos cartofii
17 Sep 2015   •   14:35

Cartoful este o sursă extraordinară de nutrienţi, vitamine şi minerale şi este mult mai benefic pentru organism decât broccoli, sfecla, bananele, nucile şi avocado, arată cele mai recente descoperiri ale cercetătorilor britanici, scrie ziarulring.ro.

Cartofii au declasat cu ușurință bananele, alimente cu un conțin destul de ridicat de potasiu. Nutriționiștii afirmă că un cartof mediu, copt, în coajă, conține în jur de 700 mg de potasiu. Cartoful este, de obicei, blamat din cauza indicelui glicemic mare. Dar, modul de preparare este cel care face diferența! Iată, așadar, câteva alternative sănătoase de a prepara cartofii!

Cartofii crocanți la cuptor seamănă mult la gust cu cartofii prăjiți, doar că sunt mult mai sănătoși. Așadar, tăie câțiva cartofi rondele subțiri, unge-i cu o pensulă cu ulei de măsline sau ulei de palmier și condimentează cu puțină sare marină. Apoi, așează rondelele de cartofi într-un vas termorezistent încălzit bine la cuptor în prealabil. Astfel, scapi de caloriile imense și compușii neurotoxici ce sunt eliminați în timpul prăjirii.

×
Subiecte în articol: cartofi diete
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close