Antena 3 Life Viață sănătoasă Medicii trag un semnal de alarmă. Nu consumați spanac dacă suferiți de aceste boli | Indiciul care arată că este dăunător pentru organism

Medicii trag un semnal de alarmă. Nu consumați spanac dacă suferiți de aceste boli | Indiciul care arată că este dăunător pentru organism

de Redacția Antena 3    |    04 Apr 2022   •   13:14
Medicii trag un semnal de alarmă. Nu consumați spanac dacă suferiți de aceste boli | Indiciul care arată că este dăunător pentru organism
Sursa foto: Unsplash.com

Medicii trag un semnal de alarmă în ceea ce privește spanacul, un superaliment pe care nu ar trebui să-l ocoleşti primăvara. Cu toate acestea, spanacul are şi câteva contraindicaţii, pe care ar fi bine să le iei în considerare.

Spanacul este plin de substanţe nutritive şi are numeroase beneficii pentru sănătate. Cu toate acestea, spanacul poate face şi rău dacă nu este gătit corespunzător sau dacă este consumat de către persoanele cu boli grave.

Spanacul conține vitaminele A, C, K, E, D, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu și zinc. Medicii recomandă să nu fierbeți spanacul. Acesta își păstrează proprietățile doar în stare crudă.

Nu consumați spanac dacă suferiți de aceste boli

În cazul în care suferiți de aceste boli, spanacul trebuie evitat pe cât posibil, fie să fie consumat cu moderație.

Pacienţii cu reumatism, gută, se află pe lista celor care nu ar trebuie să consume spanac, la fel şi cei cu hepatită, pietre la rinichi sau vezică, osteoporoză, inflamații gastrice sau intestinale sau artrită, deoarece conţine acid oxalic, contraindicat în aceste afectiuni din cauza conţinutului de oxalaţi de potasiu şi de calciu.

Spanacul trebuie evitat de persoanele care suferă de litiază renală deoarece conţine acid uric.

Când devine dăunător pentru organism

Spanacul devine dăunător atunci când în timpul preparării termice, frunzele de spanac îşi schimbă culoarea din verde proaspăt în galben. Atunci el devine dăunător pentru organism şi nu trebuie consumat sub nicio formă. 

×
Subiecte în articol: spanac
Parteneri
x close