Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Nu mai mâncați roșii în această combinație! Vă poate face ravagii în organism! Mulți fac această greșeală

Nu mai mâncați roșii în această combinație! Vă poate face ravagii în organism! Mulți fac această greșeală

Deși ne aflăm la începutul verii, iar salatele nu lipsesc din meniul nostru, trebuie să știm că nu toate combinațiile sunt bune pentru sănătate.

Nu mai mâncați roșii în această combinație! Vă poate face ravagii în organism! Mulți fac această greșeală
Sursa foto: Foto: Pixabay.com
17 Iun 2020   •   11:30

Un adevărat pericol din farfurie pentru sănătate îl reprezintă amestecul dintre roșii și castraveți.

Toți facem această combinație fără să avem idee la ce pericol ne expunem. Potrivit specialiștilor, cele două legume pot provoca efecte biochimice asupra organismului.  Mai precis, amestecul poate duce la calcinare excesivă și umflare, iar digerarea lor nu se va face corect. Unii medici spun că ar fi bine să evităm această combinație.

Roșiile nu mai au gust

Roșiile din supermarket nu sunt precum cele pe care le mâncam la țară, la bunici iar de vină sunt interesele producătorilor și comercianților în ceea ce privește productivitatea și capacitatea de a rămâne proaspete cât mai mult timp.
 
„Una dintre principalele cauze pentru care tomatele nu mai au gustul de altădată constă în soiul sau hibridul folosit în cultură. În dorinţa lor de a creşte productivitatea, amelioratorii au introdus o genă ce conferă fructului o mai mare durată de păstrare după recoltare. Cu toate acestea, roşia capătă o pulpă tare, fibroasă, însoţită deseori de cep lemnos în interior. Totodată, din dorinţa de a obţine fructe măturate uniform, au fost înlăturate creaţiile ce conţin gena responsabilă cu formarea cloroplastelor – esenţiale pentru fotosinteza şi absorbţia zahărului, ceea ce a dus la scăderea semnificativă a calitaților gustative şi nutriţionale ale fructului,” susține topremediinaturiste.ro.

 

 

.

×
Subiecte în articol: rosii castravete
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close