Antena 3 Life Viață sănătoasă Pericolul din aerul din birou! Avertismentul oamenilor de știință de la Harvard

Pericolul din aerul din birou! Avertismentul oamenilor de știință de la Harvard

05 Ian 2016   •   11:43
Pericolul din aerul din birou! Avertismentul oamenilor de știință de la Harvard Foto: Benjamin Child / Unspalsh.com

Lucraţi într-un birou şi vă simţiţi obosiţi şi fără chef de muncă? Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Harvard şi Universitatea Syracuse spun că de vină poate să fie concentraţia de dioxid de carbon prea mare din încăpere.

Potrivit experţilor citaţi de GadgetReport.ro, concentraţia de dioxid de carbon din interiorul spaţiilor închise ar putea fi suficientă pentru a ne afecta sănătatea.

Cercetătorii au verificat atmosfera din mai multe clădiri de birouri, iar rezultatele au demonstrat legătura directă între starea de spirit a oamenilor şi calitatea aerului respirat.

Potrivit experţilor, în clădirile de birouri insuficient ventilate cu aer proaspăt, efectele negative s-au simţit în capacitatea oamenilor de a utiliza informaţiile, de a răspunde la probleme şi în abilitatea de a lua decizii.

În urma studiului, cercetătorii de la Harvard au lansat un raport prin care au cerut autorităţilor să impună standarde de calitate a aerului în clădiri.

Până să le vedem în practică, avem la dispoziţie o soluţie simplă. Care este aceasta, aflaţi de pe GadgetReport.ro.


Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close