Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Primele semne că ai fost mușcat de căpușă. Mergi la medic dacă îți apare asta pe piele!

Primele semne că ai fost mușcat de căpușă. Mergi la medic dacă îți apare asta pe piele!

Primele semne că ai fost mușcat de căpușă. Mergi la medic dacă îți apare asta pe piele!
Sursa foto: Foto: pixabay.com
27 Apr 2017   •   21:15

Boala Lyme este cauzată de o bacterie numită „spirochete” și se transmite prin căpușe infectate. Cu toate acestea, Lyme nu este o boală transmisibilă de la o persoană la alta. Ea provoacă afecţiuni ale pielii, ale articulaţiilor, iar în cazurile mai grave, afectează chiar şi inima sau sistemul nervos, scrie doctorulzilei.ro.

Cum o recunoaştem

Lyme este numită şi „boala cu o mie de feţe” pentru că simptomele acesteia pot fi deseori confundate cu cele ale altor afecţiuni, ceea ce o face extrem de greu de depistat. Medicii spun că acestă boală se manifestă în trei etape. Într-o primă fază Lyme are o manifestare cutanată, când se pot observa mici inflamaţii la nivelul pielii. La câteva zile de la muşcătură poate apărea o pată roşie, în jurul locului unde a avut loc muşcătura.

Ea se poate vedea clar, fiind ca un punct roşu-aprins.

Acest tip de iritaţie se numeşte “eritem migrator”. Apoi, pot apărea alte reacţii asemănătoare, însă, chiar dacă se pot observa multiple iritaţii, nu însemnă că au fost mai multe muşcături. De multe ori, manifestările cutanate sunt însoţite de ameţeli, spasme musculare sau chiar dureri de cap, confundate deseori cu simptomele unei afecţiuni virale. Cu toate acestea, doar trei din patru oameni dezvoltă acestă iritaţie.

×
Subiecte în articol: capusa boala lyme
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close