Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Ce greșeli faci atunci când mănânci portocale

Ce greșeli faci atunci când mănânci portocale

Ce greșeli faci atunci când mănânci portocale
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de M.Z.    |    30 Noi 2016   •   10:12

1. Nu speli coaja portocalelor - atât substanțele chimice cu care sunt tratate aceste citrice, cât și microbii sunt un factor de risc pentru organismul tău, potrivit divahair.ro.
2. Consumi prea multe portocale - ele sunt benefice pentru organism, dar îți pot da peste cap sistemul digestiv, pentru că sunt acide. De asemenea, consumate în exces, pot crește riscul de diabet.
3. Te speli pe dinți după ce mănânci portocale - specialiștii ne recomandă să ne spălăm pe dinți după fiecare masă, dar în vedere că acestea sunt fructe acide, nu este recomandat să te speli pe dinți imediat, ci să aștepți 30 de minute. Smalțul dentar poate avea de suferit dacă îl supui periajului la scurt timp. 
4. Consumi portocale în timpul meselor ori imediat după - în general, nu este recomandat consumul de fructe în timpul meselor ori imediat după, pentru că poate să afecteze digestia. 
5. Bei multă apă după ce ai consumat portocale - dacă ai probleme cu stomacul, ar fi bine să reziști tentației, altfel vei avea dureri de stomac și chiar diaree.
6. Combini portocalele cu ciocolată - este o combinație care îți înnebunește papilele gustative, însă te poți confrunta cu balonare, gaze intestinale și diaree.
7. Mănânci lapte cu portocale - proteinele din lapte vor interacționa cu acizii din portocale, iar acțiunea lor va provoca probleme digestive și de absorbție.

×
Subiecte în articol: portocale
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close