Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Secretul dinţilor frumoşi. Ce trebuie să faci imediat după ce bei sucuri acidulate!

Secretul dinţilor frumoşi. Ce trebuie să faci imediat după ce bei sucuri acidulate!

Secretul dinţilor frumoşi. Ce trebuie să faci imediat după ce bei sucuri acidulate!
Sursa foto: Foto: plasticsurgeryhub.com.au
30 Sep 2015   •   09:34
În prezent se constată un număr tot mai mare de cazuri de erodare a smalţului dentar şi mai ales la tineri. Eroziunea dentară este o erodare a smalţului dinţilor, care se subţiază sau dispare din cauza acidităţii din gură.

Fenomenul nu se datorează bacteriilor bucale, necesare şi prezente în mod natural, scrie passionsante.be.

La persoanele care consuma frecvent băuturi cu nivel ridicat de aciditate se observă o puternica erodare dentară. Este cazul consumului de băuturi acidulate, sucuri de fructe, băuturi energizante la sportivi, vin, unele beri sau cocktailuri. Băuturile acidulate pe baza de ceai sau lămâie, care conţin mult acid nitric, sunt mai agresive decât cele pe baza de cola.

Şi băuturile acidulate care conţin multă glucoza şi chiar fructoza atacă puternic smalţul dentar. Se recomandă consumarea lor cu paiul şi păstrarea în gură cât mai puţin timp.
Cum se poate limita eroziunea dentară?

Raspunsul: scăzând consumul de băuturi acidulate si de alimente cu mare aciditate, precum si al produselor foarte dulci. Daca se consuma totusi, ele trebuie inghitite cat mai repede si bauturile, servite cu paiul. Aciditatea poate fi neutralizata cu multa apă plată, lapte sau guma de mestecat dupa consumarea unui aliment sau a unui lichid acid.
Află ce trebuie să faci pe lyla.ro


×
Subiecte în articol: suc
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close