Antena 3 CNN Life Viață sănătoasă Şerveţelele demachiante, un pericol uriaş! Le foloseşti zilnic, dar n-ai idee cât sunt de toxice

Şerveţelele demachiante, un pericol uriaş! Le foloseşti zilnic, dar n-ai idee cât sunt de toxice

Şerveţelele demachiante, un pericol uriaş! Le foloseşti zilnic, dar n-ai idee cât sunt de toxice
Sursa foto: Foto: flickr.com
de S.T.    |    27 Mar 2017   •   11:46

Şerveţelele demachiante, ieftine şi uşor de folosit, deşi par alternativa ideală la metodele clasice de demachiere, prezintă o serie de efecte secundare neplăcute pentru ten, scrie Daily Mail.

Experţii în sănătate şi cosmetică afirmă că şerveţelele demachiante nu curăţă eficient tenul şi, în loc de aceasta, împrăştie impurităţile şi machiajul, cauzând iritaţii şi chiar alergii.

„Deoarece şerveţelele demachiante sunt impregnate cu loţiuni de curăţare ce au o acţiune mai blândă, este nevoie de un efort mai mare pentru îndepărtarea machiajului, riscul fiind iritarea zonei delicate din jurul ochilor”, a spus dermatologul Sam Bunting.

Șerveţelele demachiante pot provoca reacţii alergice din cauza conservanţilor, adăugaţi pentru a ţine la distanţă bacteriile după deschiderea pachetului.

Dintre aceşti conservanţi, deosebit de puternic este metilisotiazolinona, pentru că poate cauza iritaţii, înroşirea pielii şi inflamaţii locale.

×
Subiecte în articol: acnee
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close