Telefonul mobil, o picătură chinezească pentru creier. Neurochirurg: „Cum se încălzeşte telefonul, aşa se încălzeşte şi creierul”

de A.M.P    |    23 Apr 2017   •   13:14
Telefonul mobil, o picătură chinezească pentru creier. Neurochirurg: „Cum se încălzeşte telefonul, aşa se încălzeşte şi creierul” Foto: pixabay.com

Foarte util în zilele noastre şi ajuns un obiect indispensabil, telefonul mobil poate avea efecte devastatoare asupra sănătăţii. Păstrarea în exces a telefonului mobil la ureche afectează nervul auditiv, dar şi creierul, atrage atenţia renumitul neurochirurg, profesorul doctor Alexandru Vlad Ciurea, potrivit adevarul.ro. 

Telefonul ţinut la ureche timp îndelungat loveşte, însă, creierul exact ca o picătură chinezească. „Am văzut persoane care vorbesc şi câte şase ore la telefon în mod continuu sau cu mici întreruperi. Gândiţi-vă că sunt unde electromagnetice. Aceste unde se duc? Se duc în creier şi atacă un grup de celule nervoase. Asta nu se întâmplă imediat, ci în timp. Este exact ca o picătură chinezească, ce poate în timp să spargă o stâncă”, a explicat medicul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea.

Renumitul specialist neurochirurg a spus că aşa cum se încălzeşe telefonul mobil la o folosire îndelungă, tot aşa se încing şi celulele nervoase de la nivel cerebral. „Telefonul mobil este necesar, dar ca orice lucru are efecte negative, mai ales dacă este folosit în exces. Ca orice lucru trebuie folosit cu măsură. Este foarte important să avem un telefon cu care să ţinem legătura cu familia, dar este esenţial să nu folosim acest telefon în mod excesiv.

x close