Antena 3 CNN Mediu Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 va fi modificat. Ce produse sunt eliminate de pe listă

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 va fi modificat. Ce produse sunt eliminate de pe listă

Ministerul Mediului propune mai multe modificări la Programul Rabla pentru electrocasnice. Sunt eliminate televizoarele, iar perioada de utilizare a voucherelor a fost redusă de la 15 zile la 7 zile.

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022 va fi modificat. Ce produse sunt eliminate de pe listă
Sursa foto: hepta
de Silvia Preda    |    14 Feb 2022   •   20:33

”Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic este un program de interes naţional, iar în urma sesiunilor din 2021 s-a decis modificarea ghidului de finanţare, în sensul introducerii unor prevederi mai restrictive în ceea ce priveşte utilizarea voucherelor, pentru a stimula nu doar generarea acestora, cât şi utilizarea efectivă”, se arată în Referatul care însoţeşte modificarea propusă pentru Programul Rabla pentru electrocasnice.  

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022. O modificare priveşte reducerea termenului de utilizare la comercianţi a voucherului de la 15 zile la 7 zile, astfel încât să fie posibilă organizarea mai multor sesiuni anuale şi implicit creşterea succesului Programului şi a gradului de utilizare a bugetului alocat. 

”Totodată, au fost eliminate televizoarele din categoria echipamentelor eligibile, având în vedere faptul că în ultimi ani, au fost înlăturate din piaţă majoritatea televizoarelor, mari consumatoare de energie, iar programul gestionat de AFM a fost principalul catalizator în acest sens.

Drept pentru care, prin această modificare se concentrează resursele alocate în anul 2022 pentru acest program către eficientizarea energetică şi în cazul celorlalte tipuri de echipamente, nu doar către piaţa de televizoare”, arată Ministerul Mediului.

Schimbări majore în programul Rabla pentru electrocasnice 2022 

Programul va viza achiziţia de maşini de spălat rufe/vase, uscătoare de rufe, frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare, aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, aspiratoare, laptopuri şi tablete.  

Programul Rabla pentru electrocasnice 2022. Modificarea Ghidului de finanţare a fost supusă dezbaterii publice. 

×
Subiecte în articol: Rabla pentru electrocasnice
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close