Antena 3 CNN Meteo Răcire drastică a vremii în România. Unde se aşteaptă ninsori şi viscol. Anunţ ANM de ultimă oră

Răcire drastică a vremii în România. Unde se aşteaptă ninsori şi viscol. Anunţ ANM de ultimă oră

Iarna se instalează în sfârșit în România. Vremea se va răci puternic și vom avea parte de ninsori și viscol. Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    23 Ian 2023   •   17:10

"Cele mai coborâte valori de temperaturi la acest moment în regiunile extracarpatice, vorbim de partea de sud-sud-est-est a țării.

De altfel, în Moldova, la această oră sunt valori sub 0 grade m- 3 grade chiar și în Capitală doar 1-2 grade în timp ce regiunile intracarpatice vorbim încă de temperaturi ce caracterizează o vreme mai caldă 13- 14-15 grade.

Însă de la o zi la alta, răcirea se va resimți în cea mai mare parte a țării. Vorbim de temperaturi care să se apropie de normalul termic al perioadei din calendar.

Răcire puternică a vremii în România. ANM anunţă prognoza meteo

La nivelul maximelor nu vor mai depăși 5-6 grade Celsius, în timp ce nopțile și ele vor fi caracterizate de minime preponderent negative, posibil cele mai coborâte sub -10 grade în zonele depresionare, până la cel mult minus un grad în zona litoralului, inclusiv în Capitală, spre -2 grade.

Citește şi: Risc major de avalanșa la munte. E cod roşu în afara pârtiilor amenajate

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în această săptămână

De la mijlocul săptămânii precipitațiile, la început sub formă de ploaie și lapoviță, se vor transforma în ninsori. Este posibil, spre sfârșitul săptămânii lapovița și Capitală să se transforme, în funcție de pragul termic până la care vor coborî valorile de temperaturi, adică negative.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în Bucureşti

Să vorbim și în Capitală de ninsori, nu numai în zona montană, pentru că la munte acestea vor continua și vorbim și de intensificări asociate ale vântului, cu viteze mai mari de 60-70 de kilometri pe oră determinând viscol și în același timp, spulberarea stratului de zăpadă.

Citeşte şi: Imagini spectaculoase de la Cabana Omu, după un fenomen de viscol care a durat 156 ore

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în luna februarie 2023

Cu siguranță și ultima lună de iarnă va oferi un tablou al alternanțelor meteorologice, cozile mai călduroasă. Este posibil ca după 1 februarie așa cum arată datele la acest moment, să mai avem zile în care să vorbim de temperaturi mai mari de 10-14 grade urmate de răciri, în care să vorbim de temperaturi, la polul opus, sub -10 grade nu numai în zonele depresionare.

Astfel încât consemnăm, așa cum s-a întâmplat pe tot parcursul sezonului iernii 2022-2023 o alternanță semnificativă și aptitudini termice foarte mari între perioadele foarte călduroase, de la valori de 22 de grade iată acum la valori sub 0 grade", a spus Elena Mateescu, directorul ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN. 

Citeşte şi: Agenția spațială din Beijing a publicat cele mai noi imagini de pe Lună. Ce apare în ele

×
Subiecte în articol: ANM prognoza meteo vremea România
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close