Antena 3 CNN Meteo România, între două anotimpuri. ANM anunţă prognoza meteo actualizată | Cum va fi vremea la munte în acest weekend

România, între două anotimpuri. ANM anunţă prognoza meteo actualizată | Cum va fi vremea la munte în acest weekend

România este împărțită între două anotimpuri. Într-o parte a țării avem ninsori și viscol, iar în cealaltă înfloresc pomi. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo actualizată.

de Claudia Popovici    |    11 Ian 2023   •   17:17

"Într-adevăr, vorbim de o evoluție semnificativă și diferențiată la nivelul țării noastre în ceea ce privește mersul vremii.

În regiunile intracarpatice, valorile de temperaturi și la această oră sunt cele mai ridicate.

În partea de nord-vest a țării 13 grade la Satu Mare, în timp ce în partea de est-sud-est a țării valori doar de 1-2 grade, de pildă, la București, iar în zona Moldovei vorbim pe toată regiunea, de temperaturi negative -4 grade la Negrești.

Nu în ultimul rând, din punctul de vedere al manifestărilor specifice sezonului în care ne aflăm, strat de zăpadă consistent deja la Bâlea la 64 de centimetri, 59 la Vârful Omu, 43 la Călimani, în restul masivelor montane, între 4 până la 29 de centimetri respectiv Masivul Țarcu.

ANM, alerte de cod galben şi cod portocaliu de ninsori. Ce zone sunt vizate

Vorbim, până în această seară până la ora 22:00 de cele 2 alerte meteorologice de cod portocaliu și galben, codul portocaliu pentru județele Prahova, Buzău, Vrancea și zona montană a județului Dâmbovița, unde vor continua ninsorile.

Stratul de zăpadă va fi unul consistent și, de asemenea, vorbim și de nordul Olteniei, local Muntenia, sud-vestul Moldovei, unde, de asemenea, ploile vor continua, acumulându-se în continuare valori ce pot depăși 25-30 de litri pe metru pătrat.

ANM, prognoza meteo. Vremea la nivelul întregii țări

Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme la nivelul întregii țări mai caldă decât în mod obișnuit.

Cu aceste diferențieri regionale, valorile cele mai ridicate mâine între 7-8 grade, de asemenea în partea de vest, centru, nord-vest a țării, în timp ce în zonele sudice, sud-estice cel mult 5 grade Celsius cu doar 3-4 grade în Capitală.

ANM, prognoza meteo: Cum va fi vremea în acest weekend

După care, începând de sâmbătă valori de temperaturi mai ridicate în cea mai mare parte a țării, între 2 până la 10 grade dar minime între -3 până la cel mult 5-7 grade", a spus Elena Mateescu, director ANM, în emisiunea Decisiv de la Antena 3 CNN.  

×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close