Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo 27 februarie - 1 martie. ANM anunţă ninsori în mare parte din ţară

Avertizare meteo 27 februarie - 1 martie. ANM anunţă ninsori în mare parte din ţară

ANM a emis o avertizare meteo pentru perioada 27 februarie - 1 martie. Vremea se strică, revin ninsorile în mare parte din ţară, iar temperaturile scad.

Avertizare meteo 27 februarie - 1 martie. ANM anunţă ninsori în mare parte din ţară
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    26 Feb 2021   •   13:53

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), avertizarea meteo este valabilă între 27 februarie, ora 06.00 - 1 martie, ora 12.00.

Astfel, din a doua parte a nopții de vineri spre sâmbătă (26/27 februarie) vântul se va intensifica treptat, la început în nord-est și la munte, iar pe parcursul zilei de sâmbătă (27 februarie) în cea mai mare parte a țării.

Duminică (28 februarie) și luni (1 martie) intensificări temporare ale vântului vor mai fi îndeosebi în regiunile estice și în zona de munte.

Se vor înregistra viteze la rafală, în general, de 45-55 km/h, iar în zona înaltă a Carpaților Meridionali se vor depăși 80-90 km/h.

Avertizare meteo 27 februarie - 1 martie. Ninsori în estul ţării în noaptea de duminică spre luni

La munte, în general la altitudini mai mari de 1500 m, vor fi intervale în care va ninge, iar în estul teritoriului, îndeosebi din a doua parte a nopții de duminică spre luni (28 februarie/1 martie), și pe parcursul zilei de luni (1 martie) vor predomina ninsorile.

Vremea va intra într-un proces de răcire ce se va resimți treptat în toate regiunile, astfel că valorile termice se vor situa în jurul celor normale.

De asemenea, ANM a emis prognoza meteo până pe 7 martie, valabilă pentru toată ţara:

Vremea în Banat

Până în 26 februarie, valorile termice diurne se vor situa cu mult peste cele specifice perioadei, astfel că media maximelor va avea variații între 12 și 16 grade. După data de 27 februarie temperaturile maxime vor scădea până la o medie de 11 grade, iar tendința de ușoară scădere se va menține până la sfârșitul intervalului, când vor fi medii de 9…10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor la începutul intervalului, până la o medie de 3 grade și se vor menține între 2 și 4 grade până spre sfârșitul primei săptămâni. 

Din 27 februarie media minimelor va coborî până spre 1 grad, apoi în a doua săptâmână se va menține la valori, în medie, de 0…2 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 01 – 06 martie.

Vremea în Crişana

Până în 26 februarie, media maximelor va fi de 13…15 grade, valori cu mult mai mari decât în mod normal pentru această perioadă. 

Din data de 27 februarie, media temperaturii maxime va fi în scădere spre o valoare de 10 grade, apoi se va menține până spre sfârșitul intervalului, la valori, în medie, de 8…10 grade. Temperaturile minime vor crește ușor în prima săptămână, spre o medie de 4 grade, apoi până la sfârșitul intervalului va exista tendința de scădere, spre medii de -1…0 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după data de 01 martie.

Vremea în Transilvania

Vremea va fi deosebit de caldă până în jurul datei de 26 februarie, iar media maximelor va avea variații între 11 și 14 grade. Apoi, temperaturile maxime vor fi în scădere, chiar semnificativă în jurul datei de 27 februarie, când se vor înregistra medii de 8…9 grade, iar la sfârșitul intervalului, media maximelor va ajunge spre valori de 6 grade. 

Temperaturile minime vor crește în prima săptămână, de la medii în jurul a -4 grade până spre 0 grade. Până la sfârșitul intervalului, temperaturile minime vor fi în ușoară scădere, spre medii de -4…-3 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată după 27 februarie, dar mai ales în jurul datei de 2 martie.

Vremea în Maramureş

Valorile termice diurne vor crește ușor până spre sfârșitul primei săptămâni, de la medii de 11 grade, până spre 14 grade. După data de 26 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât la sfârșitul intervalului de anticipație, media maximelor va ajunge la 6…7 grade. Temperaturile minime vor fi în creștere în prima săptămână, de la medii de -3 grade, până spre valori de 3 grade. 

În cea de-a doua săptămână, minimele termice vor marca o scădere treptată, iar la finalul intervalului se vor înregistra, în medie, -3…-2 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere, în special după data de 1 martie.

Vremea în Moldova

În prima saptămână, în ansambu vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit, dar vor fi fluctuații în evoluția temperaturilor maxime, astfel că media acestora va fi cuprinsă între 8 și 14 grade, cu cele mai ridicate valori în 25 și 26 februarie. În această perioadă, media temperaturilor minime va crește de la -4 grade până spre valori de 0…1 grad. 

Primăvara calendaristică va debuta cu maxime la nivelul regiunii de 6…8 grade și minime de -2…0 grade, cu o tendință generală de scădere spre finalul celor două săptămâni de prognoză. 

Probabilitate pentru precipitații va fi mai ridicată în a doua săptămână de prognoză. Până atunci, doar izolat vor fi condiții de burniță în zonele joase de relief.

Vremea în Dobrogea

În primele două zile ale intervalului, media valorilor maxime va fi de 8…10 grade, apoi se va produce o scădere semnificativă până la 5 grade, ca ulterior să se încălzească din nou spre maxime în jur de 12 grade. Spre finalul lunii februarie, o nouă răcire va determina maxime în medie de 7…8 grade, ce se vor menține fară variații importante și în prima săptămână de martie. 

Media temperaturilor minime va fi în creștere ușoară în prima săptămână, de la 0 grade, până la 3…4 grade, iar ulterior sunt prognozate valori în jur de 1 grad. În prima săptămână de prognoză vor fi posibile ploi slabe sau burniță, în special pe 24 februarie. 

După 1 martie probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere.

Vremea în Muntenia

În prima săptămână va predomina o vremea caldă pentru această perioadă, cu temperaturi maxime la nivelul regiunii cuprinse între 12 și 16 grade, dar în ziua de 24 februarie se vor înregistra valori diurne, apropiate de mediile multianuale, în jur de 8 grade. Răcirea prognozată pentru 28 februarie, va însemna maxime în jur de 10 grade, ce se vor menține și în primele zile din luna martie, însă până la finalul intervalului, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară. 

În ceea ce privește temperaturile minime, acestea vor prezenta o tendință de creștere treptată în prima săptămână, de la -2 grade până spre 2 grade, iar ulterior media regională a acestora va fi în jur de 0 grade. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitatea pentru precipitații urmând să fie în creștere mai ales după 2 martie.

Vremea în Oltenia

Perioada 22-28 februarie va fi caracterizată de variații ale temperaturii aerului de la o zi la alta, dar în ansamblu vremea va fi caldă în special în zona de deal. Valorile maxime de temperatură la nivelul regiunii vor fi cuprinse, în general, între 12 și 16 grade, iar minimele vor prezenta o tendință de creștere ușoară de la – 2 grade până spre 2…3 grade. 

În a doua săptămână sunt prognozate maxime, în medie de 10…12 grade, cu valori ceva mai scăzute spre finalul intervalului, iar temperaturile minime vor fi în jur de 0 grade. 

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a intervalului, probabilitate pentru precipitații urmând să fie în creștere mai ales după 2 martie.

Vremea la munte

Până în 26 februarie vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu o medie a valorilor maxime de 6…9 grade și minime de -2…0 grade. 

Răcirea prognozată pentru finalul lunii februarie va determina maxime în medie de 0…2 grade, ce se vor menține fară variații importante și în prima săptămână de martie, iar media minimelor va scădea la -7…-5 grade. 

Probabilitatea pentru precipitații va fi în creștere după 27 februarie.

×
Subiecte în articol: meteo vremea avertizare meteo ANM ANM
Parteneri
Gheboasă, audiat la DIICOT într-un dosar de trafic de droguri
x close