Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo ANM de vreme deosebit de rece, ploi torenţiale şi vânt puternic | Harta zonelor afectate

Avertizare meteo ANM de vreme deosebit de rece, ploi torenţiale şi vânt puternic | Harta zonelor afectate

Avertizare meteo ANM de vreme deosebit de rece, ploi torenţiale şi vânt puternic în următoarele 24 de ore.

de Alin Tarnovschi    |    17 Sep 2022   •   10:53

Întreaga regiune de nord-vest a țării este sub atenționare meteorologică de ploi abundente, sâmbătă și duminică, meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie prognozând cantități care vor depăși chiar și 70 de litri pe metrul pătrat.

ANM a emis o avertizare meteo de ploi însemnate cantitativ ce este valabilă de astăzi, de la ora 10.30 şi până mâine, 18 septembrie, la ora 12.00.

"În intervalul menționat, local în vestul, nordul, centrul țării și la munte temporar va ploua însemnat cantitativ. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40...50 l/mp.

În regiunile sudice și sud-estice vor fi perioade în care pe alocuri instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, grindină și vijelii", se arată în avertizarea meteo ANM.

Avertizare meteo ANM de vreme deosebit de rece, ploi torenţiale şi vânt puternic | Harta zonelor afectate

Cod portocaliu de ploi abundente, avertizare meteo ANM

Totodată, ANM a emis o avertizare meteo de tip cod portocaliu de ploi abundente, valabilă în intervalul 17 septembrie, ora 12.00 - 18 septembrie, ora 12.00.

În Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, precum și în sudul Banatului se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 40…50 l/mp și izolat 60…70 l/mp.

Avertizare meteo ANM de vreme deosebit de rece, ploi torenţiale şi vânt puternic | Harta zonelor afectate

O altă avertizare meteo de la ANM vizează un cod galben de vânt puternic. Astfel, în intervalul 18 septembrie, ora 02.00 - 18 septembrie, ora 20.00, vântul se va intensifica treptat în toate regiunile.

"În sudul, estul, centrul teritoriului și la munte vor fi viteze în general de 55...75 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Vremea se va răci accentuat în toate regiunile, devenind deosebit de rece în vest, nord și centru. În zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte", se mai arată în avertizarea meteo ANM.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM ANM vremea
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close