Antena 3 CNN Meteo Vremea se schimbă radical în orele următoare! Avertizare meteo de ploi și vijelii pentru cea mai mare parte a țării

Vremea se schimbă radical în orele următoare! Avertizare meteo de ploi și vijelii pentru cea mai mare parte a țării

Până sâmbătă dimineața, la ora 10,00, meteorologii anunță cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică temporar accentuată și intensificări ale vântului în mai multe regiuni ale țării, potrivit unei informări meteo emise de ANM.

Vremea se schimbă radical în orele următoare! Avertizare meteo de ploi și vijelii pentru cea mai mare parte a țării
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    17 Sep 2021   •   11:05

Până mâine, va ploua în general moderat cantitativ în nord-vestul teritoriului. În centru, sud-vest și pe alocuri în rest, după-amiaza și noaptea, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat căderi de grindină și vijelii.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și pe suprafețe mici, mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, 30...40 l/mp.

Temporar, vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze, în general, de 45...55 km/h, iar în zona montană înaltă, de peste 70 km/h.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM ploi
Parteneri
Furtuna Mathis loveşte Europa! Ce fenomene meteo extreme sunt așteptate
x close