Antena 3 CNN Meteo Avertizare meteo în şase judeţe, în următoarele ore | Infotrafic: Ninge pe DN1 între Buşteni şi Predeal

Avertizare meteo în şase judeţe, în următoarele ore | Infotrafic: Ninge pe DN1 între Buşteni şi Predeal

Meteorologii au emis, în această dimineaţă, avertizări nowcasting Cod galben de vânt, ce vizează în orele următoare 6 judeţe.

Avertizare meteo în şase judeţe, în următoarele ore | Infotrafic: Ninge pe DN1 între Buşteni şi Predeal
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Alexandru Dobre
de Alin Tarnovschi    |    18 Feb 2022   •   07:39

Până la ora 11.00, în zona depresionară a județelor Covasna și Braşov, precum în zona joasă din Braşov și Sibiu se vor semnala local intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 55 - 65 km/h și izolat de peste 70 hm/h.

Totodată, până la ora 9.00, în județul Dolj și în zona joasă a județelor Vâlcea și Mehedinţi se anunță vânt cu viteze ce depăşesc la rafală 55...65 km/h.

Ninge la această oră pe DN 1 pe tronsonul Bușteni – Predeal. Pe DN 7A Voineasa – Obârșia Lotrului, județul Vâlcea, și pe DN 67C – Rânca, județul Gorj, drumul este acoperit cu strat subțire de zăpadă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier sau ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile.

La această oră sunt semnalate precipitații sub formă de ninsoare slabă pe DN 1 pe tronsonul Bușteni – Predeal, fără depunere pe partea carosabilă.

Pe DN 7A Voineasa – Obârșia Lotrului, județul Vâlcea și pe DN 67C – Rânca, județul Gorj, suprafața carosabilă este acoperită cu strat subțire de zăpadă, fără precipitații la această oră.

Pe autostrada A1 București-Pitești, A2 București-Constanța, A3 București-Ploiești se circulă în condițiile unui carosabil uscat, fără precipitații, cu vizibilitate bună.

Șoferii sunt sfătuiți să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, să se asigure că au funcționale sistemele de iluminare-semnalizare și climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observați în trafic, să evite manevrele riscante pentru a reduce riscul de derapare, circulând cu viteză redusă, dacă se deplasează pe un carosabil acoperit cu zăpadă.

×
Subiecte în articol: avertizare meteo ANM vremea
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close