Antena 3 CNN Meteo Avertizări meteo şi mesaje RO-Alert | Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă unde vor lovi furtunile

Avertizări meteo şi mesaje RO-Alert | Elena Mateescu, directorul ANM, anunţă unde vor lovi furtunile

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, astăzi, mai multe avertizări meteo de vreme severă imediată, iar autorităţile au trimis inclusiv mesaje RO-Alert pentru a avertiza populaţia.

de Alin Tarnovschi    |    22 Aug 2022   •   16:56

Directorul ANM, Elena Mateescu, a anunţat, în direct la Antena 3, unde vor lovi furtunile.

"Vorbim de o atenţionare meteorologică de cod galben valabilă pentru aproape întreg teritoriul ţării, acolo unde ne aşteptăm ca până mâine seară, la ora 22.00, perioadele de instabilitate atmosferică să fie unele accentuate şi caracterizate prin averse torenţiale cu valori ale cantităţilor de apă care pot cumula peste 25-35 de litri pe metru pătrat şi izolat chiar 40-50 de litri pe metru pătrat.

Vorbim şi de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină, iar pentru şapte judeţe din partea de sud-vest a ţării vorbim în acelaşi timp de o avertizare meteo de cod portocaliu unde valorile cantităţilor de apă pot depăşi 70-90 de litri pe metru pătrat pe frecvenţe scurte de timp. Aceste două atenţionări meteo generale, aşa cum se întâmplă, au fost amendat şi vor fi, cu siguranţă, în continuare amendate prin mesajele de vreme severă imediată de cod portocaliu.

Avem în acest moment şapte avertizări meteo de tip nowcasting de cod portocaliu. Din punct de vedere termic, vorbim de o vreme astăzi, care la nivelul întregii ţări, va înregistra valori între 26 până la cel mult 33 de grade, iar de miercuri valori în creştere, 35 de grade, pragul unei zile de caniculă în a doua parte a acestei săptămâni", a declarat Elena Mateescu, directorul ANM.

Tot astăzi, ANM a emis o avertizare meteo de ploi torenţiale şi vijelii. Avertizările sunt în vigoare de luni de la ora 10.30 până marți la ora 22.00.

Codul portocaliu vizează județele Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și parțial județele Mehedinți și Sibiu.

De asemenea, ANM a emis și o avertizare Cod galben care vizează restul țării, cu excepția județelor Arad, Timiș, Botoșani și Iași.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close