Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ninsori și vremea rea în România! Avertizare meteo pentru mai multe județe ale țării

Cod galben de ninsori și vremea rea în România! Avertizare meteo pentru mai multe județe ale țării

Meteorologii au emis mai multe atenționări cod galben de ninsori, dar și de ploi însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, valabile în mai multe zone ale țării.

Cod galben de ninsori și vremea rea în România! Avertizare meteo pentru mai multe județe ale țării
Sursa foto: agerpres
de Laura Dinu    |    21 Noi 2022   •   08:43

Prima avertizare cod galben va fi în vigoare până astăzi, la ora 10.00. 

Până atunci va ploua însemnat cantitativ în Oltenia, în cea mai mare parte a Munteniei, precum și în zonele montane aferente, până la altitudini de 1700 m. Ploile vor avea și caracter de aversă, iar cantitățile de apă vor depăși 25...35 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp. 

Temporar va ploua și în restul regiunilor, pe arii restrânse se vor acumula cantități de apă de 15...20 l/mp, iar în Dobrogea și Bărăgan vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, ce pot lua aspect de vijelie. 

Cod galben de ninsori

A doua avertizare cod galben va rămâne în vigoare până în această seară, la ora 18:00. 

Local, la altitudini în general de peste 1500 m în Carpații Meridionali, precum și în Carpații Orientali și în jumătatea nordică a Moldovei, va ninge moderat cantitativ și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri în jurul a 10 cm. 

În zona deluroasă și montană a Moldovei, precum și în Carpații de Curbură trecător vor fi și precipitații mixte și izolat se va depune polei. 

Cod galben de vânt

Meteorologii au emis și o avertizare cod galben de vânt puternic, valabilă până astăzi, la ora 18:00. 

Vântul va prezenta intensificări în sudul Olteniei și în Dobrogea, unde vor fi rafale de 55...60 km/h și izolat de peste 70 km/h în zona costieră. 

Local și temporar vor mai fi intensificări ale vântului și în Muntenia și Moldova, cu viteze în general de 45...55 km/h. 

×
Subiecte în articol: cod galben vremea avertizare meteo ANM
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close