Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ninsori, viscol şi polei. Avertizare meteo ANM în mare parte din ţară

Cod galben de ninsori, viscol şi polei. Avertizare meteo ANM în mare parte din ţară

Meteorologii ANM au emis o avertizare meteo de cod galben de ninsori, viscol şi polei valabilă până luni, 1 februarie 2021. Avertizarea vizează mare parte din ţară.

Cod galben de ninsori, viscol şi polei. Avertizare meteo ANM în mare parte din ţară
de Alin Tarnovschi    |    31 Ian 2021   •   11:00

Potrivit ANM, în intervalul 31 ianuarie, ora 16.00 - 1 februarie, ora 12.00, se vor semnala precipitaţii moderate cantitativ, polei şi intensificări ale vântului în mai multe zone din ţară.

De asemenea, în acelaşi interval vor fi precipitaţii în toată ţara.

Cantitățile de apă vor depăși local 15...20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30...40 l/mp. În jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent.

În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi. La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent.

Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei. Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50-60 km/h.

Cod galben de ninsori, viscol şi polei. Harta zonelor afectate

Cod galben de ninsori, viscol şi polei. Harta zonelor afectate

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent.

Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50-70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

×
Subiecte în articol: cod galben avertizare meteo ANM ANM
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
O familie întreagă din Cluj a fost găsită fără viață, în curtea casei, lângă piscină
x close