Antena 3 CNN Meteo Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe

Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe

ANM a emis o avertizare meteo Cod galben de averse, descărcări electrice, grindină și vijelii, pentru prima zi din minivacanța de Rusalii.

Cod galben de ploi, grindină și vijelii, în prima zi de minivacanță! Avertizarea meteo ANM vizează 17 județe
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Mia Lungu    |    01 Iun 2023   •   16:59

Aproape jumătate de țară se află sub cod galben de ploi, vijelii și grindină, în prima zi de minivacanță. Meterologul Alina Șerbana prezentat, la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată.

Astăzi, 1 iunie, până la ora 23:00, este în vigoare un Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată. 

”În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, în vestul Transilvaniei, nordul Olteniei și nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Occidentali, Meridionali și de Curbură.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp” anunță Administrația Națională de Meteorologie. 

Citește și: ANM, avertizare meteo imediată: Cod portocaliu de averse torenţiale. Lista localităţilor vizate

Astfel de fenomene se vor semnala astăzi, izolat, și în restul țării. În zilele următoare, vremea va fi instabilă în majoritatea regiunilor. 

”Cerul va fi temporar noros și trecător vor fi ploi de scurtă durată. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade” anunță ANM, pentru București. 

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close