Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune care este prognoza meteo până la finalul lunii august

Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune care este prognoza meteo până la finalul lunii august

Deşi suntem pe final de august, nu scăpăm de zile toride. Temperaturile încep din nou să crească, iar în următoarele zile în unele zone ar putea atinge şi 35 de grade. Elena Mateescu, directorul ANM, a vorbit la Antena 3 despre cum va fi prognoza meteo, până la finalul lunii august, dar și la ce să ne așteptăm în luna septembrie.

Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune care este prognoza meteo până la finalul lunii august
de Andreea Ştefan    |    20 Aug 2021   •   17:41

”Vorbim în general de o vreme frumoasă. Se va încălzi în majoritatea zonelor. Vorbim de temperaturi apropiate de pragul unei zile de caniculă, 34-35 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și Banatului, precum și în sufd-vestul Munteniei.

La acest sfârșit de săptămână, și chiar în primele zile din săptămâna care va începe. În același timp, trebuie să vorbim mai ales pentru perioadele de instabilitate atmosferică accentuată.

Este posibil ca, începând de marți, în zonele montane, în depresiunile Carpaților Orientali și Meridionali, să vorbim de averse torențiale și cantități de apă mai imporatnte.

Ne așteaptă vijeii și ploi torențiale

De altfel, actualizarea estimărilor pentru următoarele patru săptămâni, arată un semnal de valori excedentare de precipitații, în special în jumătatea de nord a țării, cu cele mai mari abateri în extremitatea nordică, pentru ultima săptămână din această lună.

Și valorile de temperaturi în zona litoralului se vor situa în limite de 20-25 de grade Celsius. Este o vreme în general frumoasă.

Pentru zona de munte mai vorbim de averse care pot avea caracter torențial, însă sfârșitul de săptămână aduce, în general, o vreme frumoasă și în încălzire de la o zi la alta.

De marți și a doua parte a săptămânii viitoare este posibil să treacă gradul de instabilitate atmosferică și să vorbim din nou de perioade cu fenomene asociate instabilității atmosferice.

Cum va fi vremea în septembrie

Prima săptămână din septembrie arată un semnal pentru valori mai ridicate în sud-vestul țării. În rest vor fi temperaturi apropiate de norme.

Păstrează același semnal al unor catități excedentare, în special în extremitatea nordică.

Săptămânile 13-20 septembrie, de asemenea vor fi temperaturi în zona normelor climatologice. Cu siguranță aceste informații se mai pot schimba.

Faptul că începutul toamnei, sau cel puțin prima jumătate a lunii septembrie, cu siguranță va mai aduce zile de vară, pentru că temperaturile maxime, frecvent înregistrate în această perioadă, vor depăși 25 de grade”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Elena Mateescu director anm canicula meteo
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close