Antena 3 CNN Meteo Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată în România! În unele locuri va ninge, în altele va ploua

Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată în România! În unele locuri va ninge, în altele va ploua

Elena Mateescu, directorul ANM, a anunțat, la Antena 3 CNN, prognoza meteo actualizată pentru România.

de Silvia Preda    |    17 Mar 2024   •   15:45

18 grade Celsius este maxima națională anunțată pentru astăzi de Administrația Națională de Meteorologie. Vremea se răcește însă de mâine. În plus revin și ploile! În unele locuri din ţară vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

Elena Mateescu, director ANM, anunţă că astăzi, 17 martie 2024, vom consemna valori în întreaga țară între 10 până la 17 grade, chiar şi 18 grade Celsius. 

Vremea va intra luni într-un proces de răcire, la început în zonele centrale, respectiv în partea de nord-vest, centru-nord-est a țării, acolo unde maximele nu vor mai depăși 7-8 grade Celsius.

"Doar în extremitatea de sud este posibil să mai consemnăm 15 grade Celsius", a spus Elena Mateescu, duminică, la Antena 3 CNN.

De marți, răcirea va fi de interes în întreaga țară.

Este posibil să consemnăm și precipitații, predominant sub formă de ninsoare, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde și intensificările de vânt vor depăși 70-80km/h, dar și în restul țării vom vorbi de intensificări, în general de 40-50 km/h, inclusiv în Capitală. De marți, doar 7-8°C, iar minima se va apropia chiar de 0 grade, a precizat directorul ANM.

"Din a doua parte a săptămânii viitoare, mai ales de joi, temperaturile vor fi în creștere, astfel încât în weekendul următor să contăm chiar pe valori care să depășească, așa cum arată informațiile la acest moment, 20 de grade Celsius", a mai spus Elena Mateescu.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18.03.2024 – 25.03.2024

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sudice și sud-estice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25.03.2024 – 01.04.2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale, cu un ușor deficit la munte și în nord-estul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 01.04.2024 – 08.04.2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo pentru săptămâna 08.04.2024 – 15.04.2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close