Antena 3 CNN Meteo Furtuna Larisa ajunge în România, după ce a făcut ravagii în mai multe state europene. Ce fenomene meteo sunt așteptate

Furtuna Larisa ajunge în România, după ce a făcut ravagii în mai multe state europene. Ce fenomene meteo sunt așteptate

Furtuna Larisa "răvășește" vestul si centrul Europei, iar de mâine, 11 martie, va ajunge în România.

Furtuna Larisa ajunge în România, după ce a făcut ravagii în mai multe state europene. Ce fenomene meteo sunt așteptate
Sursa foto: Jean-Marc Velleine
de Mia Lungu    |    10 Mar 2023   •   18:53

În Marea Britanie, traficul a fost blocat ore bune pe mai multe artere din cauza acestei furtuni, care a împrăştiat zăpadă pe carosabil.

Autortităţile engleze au emis avertizări de cod portocaliu pentru nordul Angliei, dar şi alte regiuni, unde sunt așteptate "perturbări semnificative" ale transporturilor și alimentării cu energie electrică.

Şi la noi în ţară, este deja în vigoare un cod galben de ploi abundente, la care se adaugă şi de unul de vânt şi chiar de viscol în zona montană.

Cod galben viscol, ninsori și ploi | Elena Mateescu, directorul ANM, anunță prognoza meteo actualizată

"De la ora 12:00, de astăzi, și până mâine dimineață, la ora 8:00, vorbim pentru partea de vest a Carpaților Meridionali de o atenționare meteorologică de Cod galben ce vizează ploi sub formă de averse, ploi care vor favoriza și topirea stratului de zăpadă.

Cantitățile de apă vor fi de 20-25 de litri pe metrul pătrat, izolat, peste 30 de litri pe metrul pătrat, la altitudini de peste 1.800m.

De mâine dimineață, de la ora 8:00 până duminică la ora 15:00 vorbim de o atenționare meteorologică de cod galben pentru toată țara, pentru că vântul va avea local intensificări cu viteze de 50-65km/h izolat peste 70km/h iar în Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei sau zona deluroasă a Crișanei, pe parcursul serii și în noaptea de sâmbătă se duminică vorbim și de precipitații mixte.

La munte, rafalele vor avea viteze mai mari 70-80km/h iar pe creste 90-110km/h și treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol", a declarat directorul general ANM, Elena Mateescu.

×
Subiecte în articol: furtuna Larisa ravagii fenomene meteo
Parteneri
Compania aeriană Blue Air a intrat în insolvenţă!
x close