Antena 3 CNN Meteo Iarna se încăpăţânează să nu plece şi continuă să facă ravagii în toată ţara

Iarna se încăpăţânează să nu plece şi continuă să facă ravagii în toată ţara

Vremea rea a făcut prăpăd în toată ţara. În mai multe zone a nins abundent şi s-a depus un strat consistent de zăpadă. Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, s-au produs mai multe accidente rutiere, iar în zona montană zeci de drumuri au fost închise.

Iarna se încăpăţânează să nu plece şi continuă să facă ravagii în toată ţara
de Georgiana Adam    |    18 Mar 2021   •   20:01

Meteorologii avertizează că vremea rece şi fenomenele extreme se menţin şi în următoarele zile, iar mai multe zone din ţară se află sub cod galben de ploi şi ninsori.

O stâncă s-a desprins dintr-un versant

Drumul național 10 care leagă Buzăul de Brașov este blocat încă de azi-noapte, după ce o stâncă s-a desprins dintr-un versant și s-a prăbușit pe carosabil. Circulația a fost oprită, iar traficul rutier a fost deviat pe rute ocolitoare.

Din fericire, când s-a produs incidentul nicio maşină nu circula în zonă.

Din cauza nămeţilor şi în judeţul Vaslui mai multe drumuri au fost blocate, iar autorităţile au intervenit pentru a redirecţiona traficul.

La munte este risc major de avalanşă

În zonele montane din cauza ninsorilor abundente este risc major de avalanşă. În judeţul Hunedoara a fost cod portocaliu de ninsori, iar salvamontiştii au lucrat din greu la degajarea liniei electrice care duce în staţiunea Râuşor, după ce mai mulţi copaci s-au prăbuşit pe drum.

''A nins foarte mult în ultimele două zile. Un strat considerabil de zăpadă proaspătă de 50-60 de cm la altitudiune de 1200 de m. Pericolul de avalanşă este foarte ridicat'',  a spus Ovidiu Bodean, şef Salvamont Hunedoara.

Cele mai periculoase zone sunt acum în Masivele Retezat şi Parâng. Pericol de avalanşă este şi în munţii Făgăraş. La Bâlea lac, spre exemplu, vântul a suflat cu peste 120 de km/h, iar stratul de zăpadă a depăşit chiar 3m.

Nici pe calea ferată situaţia nu a fost mai bună

 În Braşov, din cauza vântului puternic care a rupt mai mulţi copaci, trenurile au înregistrat sute de minute întârziere. iar în parcări turiştii au avut o surpiză când şi-au văzut maşinile îngropate, la propriu în nămeţi.

În prezent mai multe zone din ţară se află sub cod portocaliu de inundaţii din cauza debitului ridicat al râurilor, iar coşmarul este departe de a se încheia.

Meteorologii spun că vremea rea se menţine şi în perioada următoare.
 

×
Subiecte în articol: iarnă ninsori ravagii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close