Antena 3 CNN Meteo ANM anunță ninsori astăzi în Capitală, dar și în restul țării! Primul episod serios de iarnă în România, chiar de 1 decembrie

ANM anunță ninsori astăzi în Capitală, dar și în restul țării! Primul episod serios de iarnă în România, chiar de 1 decembrie

Meteorologii au actualizat prognoza meteo pentru joi, 1 decembrie. Se anunță ninsori, inclusiv în Capitală.

ANM anunță ninsori astăzi în Capitală, dar și în restul țării! Primul episod serios de iarnă în România, chiar de 1 decembrie
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    01 Dec 2022   •   07:24

Vremea va fi mohorâtă, joi, la București și Alba Iulia, când vor avea loc paradele de Ziua Națională a României. Nebulozitatea va fi persistentă și sunt condiții de ploaie, lapoviță și chiar ninsoare, dar și condiții de formare a poleiului.

La București, nebulozitatea va fi persistentă și vor fi precipitații mixte - ploaie, iar temporar lapoviță și ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în timpul zilei, când va atinge viteze de 40 - 50 km/h. Temperatura nu va avea variații semnificative pe parcursul intervalului, astfel că maxima se va situa în jurul valorii de 2 grade, iar minima va fi de 0...1 grad.

La Alba Iulia, pe parcursul zilei cerul va fi temporar noros, însă dimineață vor fi condiții de ceață. Seara și noaptea cerul va deveni noros și se vor semnala precipitații slabe predominant sub formă de ploaie. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 5 - 6 grade, iar cea minimă va fi de 1 - 2 grade.

"Cu siguranță parada nu va avea un curs în sensul să nu se poată desfășura conform tradiției zilei de 1 decembrie, chiar dacă vremea nu va fi una prietenoasă și prognoza indică posibilitatea ca, cel puțin în Capitală, să vorbim și de apariția de precipitații mixte: ploaie, dar temporar lapoviță și ninsoare.

Intensificările de vânt vor fi susținute, cu viteze la rafală de 35-40 de kilometri pe oră, iar temperatura pe parcursul zilei de mâine să se situeze între 1 până la 2 grade Celsius.

În țară, vorbim de o vreme în general închisă și rece, în special în regiunile extracarpatice, acolo unde maximele vor fi 1-2 grade Celsius, posibil în restul zonelor de câmpie, în regiunile extracarpatice cel mult 3-4-5 grade Celsius, în timp ce în regiunile intracarpatice, în vreme mai caldă, inclusiv la Alba Iulia, 5-6 grade mâine.

Pentru ziua de 1 decembrie, 7-8 grade cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest, vorbim și de posibilitatea să avem precipitații mixte, inclusiv în Capitală, ploi, lapovițe și ninsori. 

Cu siguranță, acest aspect însă nu va putea determina anularea evenimentelor pentru ziua de 1 Decembrie.

Monitorizăm situația din punct de vedere meteorologic, o transmitem oră de oră și actualizăm această prognoză specializată la fiecare trei ore, nebulozitatea este una joasă, dar vizibilitatea una care să permită chiar și zborul din punctul de vedere al paradei. 

Pentru ziua dedicată de 1 Decembrie vor fi totuși condiții care vor putea permite defilarea cu aeronave la această paradă. 

În Capitală, rafale de vânt de 35-45 de kilometri dar care cu siguranță nu vor împiedica desfășurarea evenimentelor din punct de vedere aeronautic, pentru că vizibilitatea este una care să permită desfășurarea în bune condiții a acestui eveniment", a spus directorul ANM, Elena Mateescu, miercuri, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close