Antena 3 CNN Meteo Cod portocaliul de viscol puternic și vreme rea în România! Avertizare meteo pentru 13 județe

Cod portocaliul de viscol puternic și vreme rea în România! Avertizare meteo pentru 13 județe

Meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de viscol puternic pentru 13 județe ale țării.

Cod portocaliul de viscol puternic și vreme rea în România! Avertizare meteo pentru 13 județe
Sursa foto: getty images
de Laura Dinu    |    07 Feb 2022   •   10:44

Avertizarea cod portocaliu este valabilă de luni, 7 februarie, ora 22:00, până marți, 8 februarie, ora 20:00.

În intervalul menționat, la altitudini de peste 1600 m în Carpații Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic, zăpadă troienită şi vizibilitate foarte scăzută.

De asemenea, mai multe avertizări cod galben de viscol și ninsori sunt în vigoare. 

Astfel că până astăzi, la ora 15:00, local în Carpații Orientali şi Occidentali, precum şi în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol şi vizibilitate scăzută. Local ninsorile vor fi moderate cantitativ.

Potrivit altei atenționări meteorologice, valabile până marți, ora 20:00, în Carpaţii Meridionali şi de Curburã, precum şi în Munţii Apuseni vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70...80 km/h, temporar va fi viscol, iar vizibilitatea scăzută.

Și în Dobrogea, estul Munteniei şi Moldova va fi cod galben de vânt puternic, valabil marți, între orele 05:00 și 20:00. 

În intervalul menționat, vântul se va intensifica treptat, la început în Dobrogea şi în estul Munteniei, apoi şi în Moldova, cu rafale de 55...65 km/h şi pe suprafeţe restrânse de peste 70 km/h.

Intensificãri ale vântului vor fi pe alocuri şi în restul teritoriului, cu viteze în general de 50...55 km/h, îndeosebi în centru şi sud-vest.

×
Parteneri
O biserică din Alba a ars până la temelie, chiar în prima zi de Paște
x close